Plotselinge Duitse droomtransfer lonkt voor RKC'er: Voor mij is het wel duidelijk

Plotselinge Duitse droomtransfer lonkt voor RKC'er: "Voor mij is het wel duidelijk"

Een plotselinge droomtransfer lonkt voor Furhgill Zeldenrust. Na de transfer van Robert Koch naar 1. FC Nürnberg is Dynamo Dresden serieus in de markt voor de aanvaller van RKC Waalwijk.

De Duitse voetbalbladen Bild en Kicker melden dat de traditieclub uit de 3. Bundesliga de aanvaller van RKC inmiddels bekeken heeft en van plan is een bod uit te brengen op Zeldenrust. "De berichtgeving in de Duitse media is correct", zegt Zeldenrust in gesprek met VoetbalPrimeur. "Afgelopen weekend ben ik op uitnodiging van de directie van Dynamo Dresden een weekend langs geweest. RKC Waalwijk gaf toestemming om te gaan kijken in Dresden nu de clubs aan het onderhandelen zijn over mijn transfersom."

Zeldenrust is inmiddels diep onder de indruk van Dynamo Dresden. "De club is overweldigend, een echte Duitse Traditionsverein. De club heeft inmiddels al meer dan twintigduizend seizoenskaarten verkocht en de club leeft enorm in de stad. Het stadion is indrukwekkend en de fans zijn geweldig. Ze staan bekend als de meest fanatieke fans van Duitsland. Ook heb ik de wedstrijd tegen VfB Stuttgart II gezien, de sfeer was geweldig."

"Voor mij duidelijk dat ik dolgraag voor deze club wil voetballen"
"Ik heb uitgebreid met de directie en de staf gesproken, ze weten precies wie ik ben en hoe ze mij graag willen gebruiken. Van de week verkochten ze Robert Koch aan 1. FC Nürnberg en ze zien mij als zijn vervanger. Ik heb begrepen dat ze ook positieve info hadden ontvangen van mijn trainer van FC Den Bosch van het afgelopen seizoen, Ruud Kaiser. Dat is leuk om te horen natuurlijk. De club straalde op alle gebieden enorm professionalisme uit."

"Voor mij is het wel duidelijk dat ik dolgraag voor deze club wil gaan voetballen, het zou een prachtige nieuwe stap in mijn carrière zijn. Het is nu verder aan RKC Waalwijk en Dynamo Dresden om eruit te komen. Ik hoop snel op witte rook vanuit Waalwijk", aldus Zeldenrust. De aanvaller heeft in Waalwijk nog een contract tot de zomer van 2015. Volgens Bild wordt er op korte termijn duidelijkheid verwacht. De transfersom van Zeldenrust zou echter een Knackpunckt kunnen zijn.

"Dynamo is een absolute topclub. Mocht Furhgill vertrekken, dan zou dat voor ons een groot verlies zijn", wordt RKC-directeur Remco Oversier geciteerd in de Duitse media. Zeldenrust kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor FC Den Bosch. Namens de Jupiler League-club kwam hij 34 keer in actie. De aanvaller scoorde negen doelpunten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s