Been: 'Ik heb de naam van Vossen weleens laten vallen bij Feyenoord'
"Ik denk dat Vossen zeker niet zou misstaan in De Kuip"

Been: 'Ik heb de naam van Vossen weleens laten vallen bij Feyenoord'

30-07-2014 11:41
2

Feyenoord werd afgelopen weekend door Aad de Mos in verband gebracht met Racing Genk-aanvaller Jelle Vossen. Mario Been, oud-trainer van de club uit Rotterdam en afgelopen seizoen werkzaam in Genk, kent de Belgische aanvaller goed.

In gesprek met Sport/Voetbalmagazine laat Been weten dat hij de naam van Vossen al eens aan Feyenoord heeft doorgespeeld. "Feyenoord zoekt een spits, ik heb de naam Jelle Vossen bij die club een maand geleden eens laten vallen", zegt Been, die weet dat een eventuele komst van Vossen niet eenvoudig is. "Genk hangt natuurlijk wel een stevig prijskaartje om zijn nek, maar Feyenoord heeft net enkele spelers verkocht. En je hoeft niet altijd ver te kijken om iets goeds te kiezen. Ik denk dat Vossen zeker niet zou misstaan in De Kuip."

Been somt vervolgens enkele sterke punten van Vossen op: "Jelle is conditioneel heel sterk. Ik denk dat de Duitse competitie hem uitstekend zou liggen. Daar voetballen ze niet alleen heel aardig, het conditionele aspect is er ook erg belangrijk en dat past bij Jelle. Het lijkt me wel belangrijk dat hij terechtkomt bij een ploeg die bij hem past. Een team dat over het algemeen sterker is dan de tegenstander, want Jelle moet heel vaak in het strafschopgebied kunnen komen."

"Ik ben er in ieder geval van overtuigd dat Jelle in staat is om nog te groeien. Zijn meevoetballen kan nog beter, maar in die drie jaar bij mij zette hij op dat vlak zeker een stap. En die neus voor goals raakt Jelle niet kwijt. Ik kan mij voorstellen dat hij in een nog betere ploeg misschien nog meer goals zal maken", aldus Been tegenover het magazine.