De Jong: Oranje is denk ik een stukje dichterbij als je in de Eredivisie speelt
"Ik ben volwassen geworden in Engeland en Duitsland. Als mens en als voetballer"

De Jong: "Oranje is denk ik een stukje dichterbij als je in de Eredivisie speelt"

01-08-2014 07:38
6

Luuk de Jong heeft zijn eerste officiële PSV-treffer te pakken. De nieuwe spits van de club uit Eindhoven kopte zijn ploeg donderdag in de voorronde van de Europa League langs SKN Sankt Pölten (1-0).

De van Borussia Mönchengladbach overgekomen spits moest lang wachten op die ene treffer. Ruim een jaar kwam hij in een officieel duel niet tot scoren. Zijn laatste officiële treffer dateerde tot donderdag van het jeugd-EK in 2013 in Israël. Hoewel zijn overstap naar Duitsland en zijn uitstapje naar Engeland niet uitdraaiden op het succes waar De Jong op hoopte, spreekt de spits van een leerzame tijd in het buitenland.

"Ik ben volwassen geworden in Engeland en Duitsland. Als mens en als voetballer", vertelt De Jong in gesprek met NUsport. "Toen ik in 2009 bij FC Twente tekende was ik nog een jochie. Ik heb daar vervolgens al stappen gezet, maar in het buitenland maakte ik pas kennis met een andere cultuur en een andere manier van voetballen. Fysiek ben ik ook sterker dan twee jaar geleden. Wat dat betreft ben ik zeker gegroeid."

De Jong viel na een redelijk debuutjaar bij Gladbach terug in de pikorde, Newcastle United bood de spits uitkomst. Maar ook in Engeland wist De Jong zich niet te onderscheiden. "Daarom ben ik ook blij met deze stap naar PSV. Ik kan hier weer lekker voetballen. En weer vooruit kijken. Bij PSV ben ik in een aanvallend team terechtgekomen. Ik ben toch op m'n best als er veel ballen voor het doel komen."

De spits, die zeven keer het shirt van het Nederlands elftal mocht dragen, heeft bij zijn transfer naar PSV ook voorzichtig aan Oranje gedacht. "Oranje is denk ik een stukje dichterbij als je in de Eredivisie speelt. Maar goed, dat komt vanzelf wel als ik belangrijk kan worden voor PSV met goals en assists", aldus De Jong tegenover NUsport.