Talentvolle PSV-middenvelder maakt debuut: Ik loop hier al een jaar of tien rond
"Ik heb hier lang naar uitgekeken"

Talentvolle PSV-middenvelder maakt debuut: "Ik loop hier al een jaar of tien rond"

01-08-2014 10:03
3

Rai Vloet kijkt met een tevreden gevoel terug op de eerste Europa League-wedstrijd van PSV in het nieuwe seizoen. De Eindhovenaren boekten tegen SKN Sankt Pölten (1-0) een minimale zege, maar dat was niet het belangrijkste voor de middenvelder.

Het talent maakte voor het eerst minuten in een officieel duel van de Eredivisie-club. De negentienjarige speler staat in Eindhoven te boek als groot talent en wordt gezien als een potentiële basisspeler voor de toekomst. "Het is altijd leuk om je debuut te maken", blijft Vloet tegenover het Eindhovens Dagblad opvallend rustig na zijn debuut. Vloet doorliep sinds de D-jeugd de jeugdopleiding van PSV.

"Ik heb hier lang naar uitgekeken en dan is het ook wel mooi dat het stadion goed vol zit. Ik loop hier al een jaar of tien rond, dus dan is het goed om eindelijk minuten te maken in het eerste." Afgelopen seizoen speelde Vloet in de Jupiler League zijn wedstrijden voor Jong PSV. Hij kwam tot 26 duels namens het beloftenelftal en scoorde daarin 5 keer.