Als Dalgaard een kans krijgt scoort hij negen van de tien keer
Oud-ploeggenoot onder de indruk van Heerenveen-aanwinst

"Als Dalgaard een kans krijgt scoort hij negen van de tien keer"

01-08-2014 18:35
5

Thomas Dalgaard werd donderdag door sc Heerenveen aangetrokken als vervanger van de naar Spanje vertrokken Alfred Finnbogason. Oud-ploeggenoot Aleksandar Stankov is zeer te spreken over de nieuwe aanvalsleider van de Friese formatie.

"Het is geen echte dribbelaar, maar als hij een kans krijgt dan scoort hij negen van de tien keer. Dalgaard heeft oog voor zijn medespelers, maar als hij de kans krijgt zal hij zeker zelf schieten. Het is een echte spits", aldus Stankov tegenover VoetbalPrimeur.

De voormalige aanvaller van onder andere FC Oss en Roda JC maakte de nieuwste aanwinst van sc Heerenveen van nabij mee en kan daarom ook een goed beeld geven over de nieuweling in de Eredivisie. "Hij heeft het geweldig gedaan in Denemarken. Ik ga er vanuit dat hij het ook kan laten zien in Nederland. Het niveau van de Eredivisie is naar mijn mening hoger, maar hij heeft straks ook betere spelers om zich heen. We zullen zien hoe het allemaal zal lopen."

Viborg begon de Deense competitie met een puntendeling, Stankov was verantwoordelijk voor de treffer van zijn werkgever (1-1), dit op aangeven van zijn broer Antonio. Ondanks het verlies van Dalgaard heeft de Macedoniër vertrouwen in het nieuwe seizoen. "Het is niet zo maar iets om een speler zoals Dalgaard te moeten missen. Hij heeft hier veel doelpunten gemaakt. Hem vervangen zal moeilijk zijn, maar de resultaten zijn natuurlijk niet afhankelijk van één persoon. Hij had ons ook nodig in het veld, net zoals we hem nodig hadden voor de doelpunten."