Oud-Ajacied held van Malmö in voorronde Champions League
Spits maakt er twee en helpt ploeg verder

06-08-2014 21:09

Het Zweedse Malmö FF heeft woensdag ten koste van Sparta Praag de vierde en laatste voorronde van de Champions League bereikt. De Tsjechen hadden thuis met 4-2 gewonnen, maar verloren in Zweden met 2-0.

De grote held aan de kant van het bescheiden Malmö FF was oud-Ajacied Markus Rosenberg die beide doelpunten maakte. De Zweedse international speelde in het verleden enkele seizoenen in Amsterdam en zwierf vervolgens zonder al te veel succes langs onder andere Werder Bremen en West Bromwich Albion, voordat hij eerder dit jaar terugkeerde naar zijn vaderland.

Rosenberg scoorde in de 35ste en de 55ste minuut en bezorgde zijn ploeg daarmee 'het wonder van Malmö'. In de lange blessuretijd, die zo'n tien minuten in beslag nam, kreeg Praag-speler Lukas Vácha nog zijn tweede gele kaart. Zodoende beëindigde Sparta Praag het duel niet alleen met een nederlaag, maar ook met tien man.