In het kort: geen genade voor Xabi Alonso, Frans international naar VfL Wolfsburg

In het kort: geen genade voor Xabi Alonso, Frans international naar VfL Wolfsburg

08-08-2014 17:15
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

UEFA kent geen genade: Xabi blijft geschorst
Middenvelder Xabi Alonso zal dinsdag in Cardiff definitief niet meespelen met Real Madrid in de wedstrijd om de Supercup tegen Sevilla. De Europese voetbalunie UEFA wees vrijdag het beroep tegen de schorsing voor één duel van de Spaanse international af. Alonso kreeg de straf omdat hij zich in de door Real gewonnen finale om de Champions League tegen Atlético Madrid na het belangrijke doelpunt van Gareth Bale vanaf de tribune naar de rand van het veld had gespoed om zich te mengen tussen de juichende spelers bij de zijlijn. Alonso was echter geschorst en had op zijn plaats moeten blijven. De UEFA kende geen genade.

Frans international voor VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg heeft zich versterkt met Josuha Guilavogui. De 23-jarige international van Frankrijk wordt voor twee seizoenen gehuurd van Atlético Madrid. De oud-speler van AS Saint-Etienne kan in Spanje niet op veel speeltijd rekenen. In Duitsland wordt hem nu de kans geboden om zich te tonen. In 2013 debuteerde de verdediger in de nationale ploeg van Frankrijk. Hij kwam tot op heden tot vijf interlands.

FC Dordrecht biedt op Sparta-speler
FC Dordrecht wil Roderick Gielisse voor een seizoen huren van Sparta Rotterdam. De Eredivisie-club heeft zich inmiddels gemeld bij de Jupiler League-club. Verdediger Gielisse speelde eerder tussen 2011 en 2013 twee seizoenen op huurbasis bij FC Dordrecht. Op dat moment was hij contractspeler van ADO Den Haag. Door zijn goede spel bij FC Dordrecht verdiende hij vorige zomer een transfer naar Sparta Rotterdam. Gielisse debuteerde in het verleden als jeugdspeler al in de Eredivisie in het shirt van ADO.

De Winter mag vertrekken bij AZ
AZ staat open voor een vertrek van Yves De Winter. De Belgische oud-doelman van onder meer De Graafschap, afgelopen seizoen tweede keus achter Esteban, mag op zoek naar een nieuwe club. Dat meldt RTV Noord-Holland. Esteban is komend seizoen opnieuw eerste keus in Alkmaar. Aanwinst Sergio Rochet zal op de bank plaatsnemen. Dat stelde trainer Marco van Basten vrijdag tijdens een persconferentie in Alkmaar.

Koolwijk hakt snel knoop door
Ryan Koolwijk neemt volgende week een besluit over zijn toekomst. De clubloze middenvelder kan aan de slag bij FC Aarau (Zwitserland), maar ook vanuit de Eredivisie en andere landen is er belangstelling. Dat bevestigt zaakwaarnemer Revien Kanhai tegenover FOX Sports. Koolwijk werd eerder in verband gebracht met PEC Zwolle. Dat gerucht werd ontkend door de club uit Overijssel.

NEC weet ook Palsson te slijten
De opruiming bij NEC Nijmegen gaat door. Ook Victor Palsson verlaat de degradant uit Gelderland, laat de club vrijdag weten. De middenvelder uit IJsland heeft een contract getekend bij het Zweedse Helsingborgs IF. Palsson, sinds 2012 speler van NEC, kwam tot 55 wedstrijden in het eerste elftal van de club uit Gelderland. Hij was bij NEC in het bezit van een contract tot de zomer van 2016.

UEFA gaat spray ook gebruiken in CL en EL
De sinds het WK voetbal welbekende spray waarmee scheidsrechters de plaats van de bal en het muurtje bij een vrije trap aangeven wordt voortaan ook in de Europese clubtoernooien gebruikt. Dat meldde de Europese voetbalbond UEFA vrijdag bij de loting voor de play-offs om deelname aan de Champions League en Europa League. De primeur op het hoogste Europese podium volgt dinsdag in het duel om de Supercup tussen Real Madrid en Sevilla. In Nederland wordt de spray voortaan ook gebruikt, besloot de KNVB eerder al.