Go Ahead Eagles eindelijk 'om het eggie': In de breedte sterker dan vorig jaar

Go Ahead Eagles eindelijk 'om het eggie': "In de breedte sterker dan vorig jaar"

Gepubliceerd: vrijdag 8 augustus 2014 om 15:54vr 08-08-2014 om 15:54

Go Ahead Eagles begint het nieuwe Eredivisie-seizoen met een thuiswedstrijd tegen FC Groningen. In de eerste wedstrijd van het nieuwe voetbaljaar ontbreken Giliano Wijnaldum, Mawouna Amevor en Lars Lambooij door blessures, Erik Cummins begint als eerste doelman bij de club uit Deventer.

Trainer Foeke Booy maakt op de officiële website van de Eagles de balans op. "De selectie staat er conditioneel en fysiek goed op. In de breedte zijn we er sterker op geworden ten opzichte van vorig jaar. De oefencampagne hebben we prima afgesloten met de 2-0 zege op Istanbul BB, in een wedstrijd waarin we weinig weggaven. Maar nu is het mooi geweest met de voorbereiding. We verheugen ons enorm op zondag", aldus Booy op het digitale thuis van de club.

Cummins krijgt in Deventer voorlopig de voorkeur boven Mickey van der Hart onder de lat. Van der Hart kwam deze zomer over van Ajax. "Erik heeft het in de voorbereiding fantastisch gedaan. Natuurlijk hebben we Van der Hart gehaald, maar dat betekent niet dat ik niet eerlijk moet zijn. We hebben de Erik Cummins gezien die we vorig seizoen, mede dankzij blessures, minder hebben kunnen zien. Vandaar mijn keuze op hem", verklaart Booy.

In FC Groningen ontmoet Go Ahead een opponent die zijn eerste officiële wedstrijden al achter de rug heeft. De Groningers werden in de Europa League uitgeschakeld door Aberdeen. "Het is een team dat verzorgd voetbal wil spelen. Zij hebben natuurlijk al om het eggie gespeeld. Wij kijken ernaar uit dat ook te doen, en gaan met het publiek achter ons voor de winst", aldus Booy.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws