Eerlijke Cocu: We zijn nog niet op het niveau waar we kunnen en moeten zijn
PSV-trainer over Europese opponent: "Het is een typische counterploeg"

Eerlijke Cocu: "We zijn nog niet op het niveau waar we kunnen en moeten zijn"

08-08-2014 16:40
1

PSV-trainer Phillip Cocu blikte daags na de Europese zege op SKN Sankt Pölten vooruit op de Eredivisie-aftrap. De Eindhovenaren beginnen zondag met een uitwedstrijd tegen Willem II, dat terugkeerde op het hoogste voetbalniveau van Nederland.

"We zijn nog niet op het niveau waar we kunnen en moeten zijn", trapt een eerlijke Cocu af op de officiële website van PSV. "We moeten nog stappen maken. Vooral omdat de groep niet compleet is. Dat gaat de komende weken gebeuren, maar het lijkt me duidelijk dat we zondag goed aan de competitie willen beginnen. De jongens die er nu staan zijn fit en klaar voor de seizoensstart."

Cocu wilde niet veel kwijt over de opstelling van zondag. Onduidelijk is of WK-klanten Georginio Wijnaldum, Santiago Arias en Memphis Depay aan de aftrap zullen staan. "De WK-gangers zijn er zondag bij, maar of ze spelen laat ik eerst aan de spelersgroep weten. Ze zijn in ieder geval fit. Ook met het herstel van Jetro Willems gaat het goed. Zondag is misschien een beetje vroeg, maar hij komt er aan. Tegen NAC verwacht ik hem er weer bij."

PSV zag vrijdag hoe het in de volgende ronde van de Europa League gekoppeld werd aan FC Shakhter Soligorsk, een club uit Wit-Rusland. "Ondanks dat de naam niet spectaculair klinkt is het een tegenstander met kwaliteiten. Dat zie je aan de uitslag tegen Zulte Waregem (2-5 en 2-2, red.). Het is een typische counterploeg dus we zullen moeten waken voor de omschakeling. We zullen hen snel in kaart brengen en ons goed voorbereiden."