Europese droom in Zwolle: Ik geef ons veertig tot vijftig procent kans
Bestuurder ziet Europees voetbal helemaal zitten

Europese droom in Zwolle: "Ik geef ons veertig tot vijftig procent kans"

09-08-2014 10:08
4

Voor PEC Zwolle kan het Europese seizoen niet vroeg genoeg beginnen. De club, die vorige week de Johan Cruijff Schaal won, kijkt uit naar de ontmoetingen met Sparta Praag.

Het tweeluik met de Tsjechische club moet uitwijzen wie er doorstoomt naar de groepsfase van de Europa League. Twee jaar geleden wist Sparta Praag nog te winnen van Feyenoord. In Zwolle is het vertrouwen desalniettemin groot. "We zijn zeker niet kansloos. Ik geef ons veertig tot vijftig procent kans", zegt technisch directeur Gerard Nijkamp, die hoopt op een goede afloop, zaterdag in De Telegraaf.

"We kennen deze ploeg. Met name hoofdscout Ben Hendriks heeft ze het afgelopen jaar vaker aan het werk gezien. Het is een ploeg die graag alles afjaagt, maar achterin kwetsbaar kan zijn", vervolgt de td, die blij is dat PEC Zwolle geen bijzonder grote afstanden hoeft te overbruggen. "Dit is heel fijn. Het is een relatief goedkope reis voor de supporters en ik hoop dat we dit avontuur daardoor hetzelfde kunnen beleven als de bekerfinale." De Zwollenaren wonnen die bekerfinale vorig seizoen van Ajax, met 5-1.