In het kort: Newcastle-icoon waagt stap, spray voor vrije trappen in Bundesliga

In het kort: Newcastle-icoon waagt stap, spray voor vrije trappen in Bundesliga

11-08-2014 23:37

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Newcastle-icoon trekt naar Turkije
Shola Ameobi heeft zich voor één seizoen verbonden aan de Turkse club Gaziantep Buyuksehir Belediyespor. De 32-jarige Nigeriaan gaat op het tweede niveau spelen, nadat hij een transfervrije status verkreeg door Newcastle United te verlaten. Hij maakte veertien jaar deel uit van de hoofdmacht van de 'Magpies'.

Spray voor vrije trappen nu ook in Bundesliga
De scheidsrechters van de Bundesliga zullen komend seizoen gebruik gaan maken van de oplosbare spray voor vrije trappen. De bond is dat maandag in Düsseldorf overeengekomen. Met de spray, die snel weer verdwijnt en het veld niet beschadigt, kan de muur eenvoudig op afstand worden gehouden.

Colombiaan voor AC Milan
AC Milan heeft de Colombiaanse international Pablo Armero aangetrokken. De 27-jarige linksback arriveerde maandag op de luchthaven in Milaan. Verdere details zijn nog niet bekendgemaakt. Armero kwam in 2010 naar Udinese en verkaste drie jaar later naar Napoli. Afgelopen half jaar kwam hij op huurbasis uit voor West Ham United. Armero speelde tot nu toe 58 interlands voor Colombia.

Hannover 96 strikt international van Litouwen
Hannover 96 heeft de Litouwse international Marius Stankevicius vastgelegd. De 33-jarige verdediger komt transfervrij over van het Turkse Gaziantepspor en tekent voor één jaar bij de nummer tien van de Bundesliga. Stankevicius is 66-voudig international en speelde onder meer voor Lazio, Valencia en Sevilla.

Legia stapt naar CAS
Legia Warschau geeft de strijd om een plaats in de laatste voorronde van de Champions League niet op. De Poolse club wil via het sporttribunaal CAS in Lausanne afdwingen dat de UEFA de beslissing om de club uit te sluiten van de Champions League herziet. De bond strafte Legia met een 3-0 nederlaag wegens het opstellen van een geschorste speler in het duel met Celtic. Daardoor gaan de Schotten door en moet Legia verder in de Europa League.

De Poolse UEFA-afgevaardigde Kazimierz Oleszek schat de kansen van Legia op fifty fifty. De club pleit voor een boete in plaats van uitsluiting. De Polen stuurden ook een brief naar Celtic met het voorstel tot een 'eervol akkoord' te komen, maar de club uit Glasgow verwees ze terug naar de UEFA.

Rode Lamprou één duel geschorst
Kostas Lamprou moet één duel toekijken na zijn rode kaart in het duel met PSV (3-1-nederlaag) op zondag. De doelman van Willem II haalde de doorgebroken Georginio Wijnaldum onderuit en werd vervolgens uit het veld gestuurd. De aanklager betaald voetbal heeft hem maandag een schikkingsvoorstel van één wedstrijd gedaan. Willem II laat weten in te stemmen met de schorsing voor de van Feyenoord gehuurde doelman uit Griekenland.

Van Bommel: 'Bayern een superclub'
Mark van Bommel sluit niet uit dat hij in de toekomst terugkeert bij Bayern München. De oud-speler van Bayern is momenteel bezig met het behalen van zijn trainersdiploma, reden voor het Duitse TZ om Van Bommel te vragen wanneer hij terugkeert in München. "Ik moet eerst mijn diploma halen, al het andere is toekomstmuziek. Maar Bayern is natuurlijk een superclub", aldus Van Bommel, die in München genoemd wordt als toekomstig jeugdtrainer.

NEC blijft opruimen
NEC Nijmegen blijft spelers verkopen. Nadat de degradant afgelopen weekend Victor Palsson en Soren Rieks wist te verkopen, is het nu de beurt aan Samuel Stefanik. De club laat weten dat de in 2013 van AS Trencin overgekomen Stefanik aan de slag gaat bij Slovan Bratislava. Stefanik speelde 22 duels namens NEC en was in Nijmegen in het bezit van een contract tot de zomer van 2016.

Vermaelen komt met blessure binnen
FC Barcelona kan nog even niet beschikken over verdediger Thomas Vermaelen. De kersverse aanwinst is nog niet helemaal hersteld van een hamstringblessure die hij op het WK opliep. Vermaelen werd zondag als nieuwe aanwinst van FC Barcelona gepresenteerd. De Spaanse topclub betaalde ruim achttien miljoen euro voor de Belgische aanvoerder van Arsenal. Barcelona start het seizoen zondag 24 augustus thuis tegen Elche.

Fiorentina huurt Chelsea-speler Marin
Marko Marin voetbalt komend seizoen voor Fiorentina. De Italiaanse club, die vorig jaar vierde werd in de Serie A, huurt de Duitse middenvelder voor één jaar van Chelsea. De formatie uit Florence heeft ook een optie tot koop bedongen. Chelsea nam Marin twee jaar geleden over van Werder Bremen. De 25-jarige speler voetbalde afgelopen seizoen op huurbasis voor FC Sevilla.

Neymar kan weer met groep trainen
Het gaat goed met Neymar. De Braziliaanse aanvaller traint vanaf maandag weer met de groep mee bij FC Barcelona. De aanvaller raakte tijdens het WK in Brazilië zwaar geblesseerd. Hij brak een wervel in zijn rug. Afgelopen week werkte Neymar individueel aan zijn herstel, de Spaanse club laat maandag weten dat de Braziliaan aansluiting heeft gevonden bij de groepstraining.

Valencia strikt opnieuw verdediger
Lucas Orban verlaat Girondins de Bordeaux voor Valencia. De verdediger is een vijfjarig contract bij de Spaanse club overeengekomen. De Argentijn is inzetbaar als centrale verdediger en als linksback. Valencia versterkte zich de afgelopen maanden ook al met Nicolas Otamendi (Porto), Rodrigo de Paul (Racing Club), Andre Gomes (Benfica), Rodrigo Moreno (Benfica) en Shkodran Mustafi (Sampdoria).