Nabil Bahoui (rechts) is plan B voor Heerenveen

'Heerenveen steggelt over Larsson en ziet plan B als uitstekend alternatief'
Tweevoudig Zweeds international in beeld om Basaçikoglu te vervangen

'Heerenveen steggelt over Larsson en ziet plan B als uitstekend alternatief'

12-08-2014 10:19
1

Wanneer een deal voor Sam Larsson niet lukt, dan heeft sc Heerenveen in hetzelfde land een plan B achter de hand. Bij het Zweedse AIK Stockholm presteert Nabil Bahoui uitstekend en dat is ook de Friezen niet ontgaan.

De 21-jarige Larsson is de eerste keus om Bilal Basaçikoglu te vervangen, maar Heerenveen en IFK Götebörg kunnen het nog niet eens worden over het moment waarop de vleugelspeler transfereert. Wel is er naar verluidt al een akkoord over de hoogte van de transfersom à 1,6 miljoen euro.

"Er zijn nog een paar dingen die niet duidelijk zijn", reageert technisch directeur Mats Gren tegen Sportbladet. Götebörg wil graag dat Larsson nog enkele weken blijft, terwijl Heerenveen de buitenspeler onmiddellijk wil inlijven. Dezelfde krant weet nu te melden dat de eredivisionist een andere speler achter de hand heeft.

Wanneer er geen oplossing komt over Larsson, dan schakelt Heerenveen door naar Bahoui. De tweevoudig Zweeds international speelt nu zijn tweede seizoen voor AIK en scoorde inmiddels veertien keer in 45 duels. De helft daarvan maakte hij in het huidige seizoen, waarin hij zestien keer in actie kwam.

Er zou door Heerenveen al eenzelfde bedrag als voor Larsson geboden zijn. Bahoui heeft zelf geen probleem met een overstap naar Nederland. "De competitie speelt een kleine rol. Het is meer het team en hoe ze overkomen op mij als speler. Maar AIK moet het er ook mee eens zijn", zegt de 23-jarige Bahoui.