'Twee eredivisionisten willen Zweedse club beroven van verdediger met één cap'
"We hebben een plan en dat plan houdt in dat Larsson tot de herfst bij Elfsborg blijft"

'Twee eredivisionisten willen Zweedse club beroven van verdediger met één cap'

12-08-2014 13:25

Johan Larsson staat in de belangstelling van twee clubs uit de Eredivisie. Aan de vaste waarde van het Zweedse IF Elfsborg wordt flink getrokken en dat druist in tegen de plannen van de Allsvenskan-club met Larsson.

De 24-jarige verdediger van de Zweedse club wordt volgens de krant Boras Tidning begeerd door twee clubs uit de Eredivisie. "Ik geef nergens commentaar op", zegt Larsson over de interesse. "Ik blijf volledig gericht op de trainingen en de wedstrijden van Elfsborg." Trainer Klas Ingesson houdt vast aan het plan dat Elfsborg uitstippelde rond Larsson. "We hebben een plan en dat plan houdt in dat Larsson tot de herfst bij Elfsborg blijft."

"Johan is een zeer belangrijke speler voor ons", vervolgt de oud-speler van onder meer PSV en Olympique Marseille. Stefan Andreasson, algemeen directeur van Elfsborg, benadrukt dat hij nog niet officieel op de hoogte is van de interesse vanuit Nederland, maar kan niet uitsluiten dat er voor het verstrijken van de transferdeadline nog iets kan gebeuren. "Het is moeilijk om de toekomst te voorspellen. De maand augustus is nog niet voorbij."

Om welke Nederlandse clubs het gaat, is niet bekend. Larsson is bij Elfsborg in het bezit van een doorlopende verbintenis. De verdediger, die één keer het shirt van de nationale ploeg van Zweden droeg, is al vijf seizoenen basisspeler bij Elfsborg. Met de huidige nummer drie van Zweden neemt Larsson dit seizoen deel aan de Europa League. Het Portugese Rio Ave is in de volgende voorronde van het toernooi de tegenstander van de Zweden.

FCGonline weet te melden dat FC Groningen in het verleden belangstelling toonde voor Larsson. In plaats van te vertrekken uit Zweden besloot de rechtsback afgelopen jaar zijn contract bij Elfsborg te verlengen tot de zomer van 2016. Ook clubs als AZ, sc Heerenveen en PSV werden een jaar geleden in verband gebracht met Larsson.