'Heerenveen bereikt akkoord met Zweedse opvolger Basacikoglu'
'Alleen medische keuring kan nog roet in het eten gooien voor Heerenveen-aanwinst'

'Heerenveen bereikt akkoord met Zweedse opvolger Basacikoglu'

13-08-2014 08:17

Sam Larsson is de opvolger van Bilal Basacikoglu bij sc Heerenveen. De vleugelaanvaller vloog dinsdag naar Nederland en ondergaat woensdag de medische keuring. Als hij die zonder problemen door weet te komen tekent hij later op de dag een meerjarig contract, meldt De Telegraaf.

Na het vertrek van Basacikoglu was Heerenveen op zoek naar een nieuwe vleugelaanvaller. De club kwam  met IFK Göteborg tot een akkoord over de 21-jarige Larsson. De Zweedse club wilde de publiekslieveling deze week eigenlijk nog inzetten in competitieverband, dinsdagochtend bracht men de transfer echter in een stroomversnelling.

Heerenveen maakt ongeveer anderhalf miljoen euro, exclusief bonussen, over voor de komst van Larsson. Vrijdag speelt de ploeg van trainer Dwight Lodeweges tegen Feyenoord. Larsson speelt nog niet mee tegen de nieuwe ploeg van zijn voorganger.

Het akkoord over de transfer is slecht nieuws voor Nabil Bahoui. De buitenspeler van AIK was het alternatief voor Larsson. Hij ziet zijn kans op een transfer naar het buitenland nu in het water vallen. "Zoals het er nu naar uitziet, blijf ik bij AIK", zei hij eerder al in gesprek met Fotbollskanalen.