Ajax heeft ons al jaren niet meer versteld doen staan met magistraal voetbal
Van Hanegem: "Ajax het best gestart, AZ en PSV kunnen ook mee gaan doen om kampioenschap"

"Ajax heeft ons al jaren niet meer versteld doen staan met magistraal voetbal"

18-08-2014 08:35
21

Na twee wedstrijden in het nieuwe seizoen in de Eredivisie worden langzaam de eerste verdelingen duidelijk. Koploper PSV en nummer twee Ajax spelen in de derde speelronde tegen elkaar in de strijd om de koppositie. In de ogen van Willem van Hanegem zijn dat de titelkandidaten, samen met AZ.

"Ajax is het best gestart van de titelkandidaten, AZ en PSV kunnen ook mee gaan doen om het kampioenschap en Feyenoord zal er dit jaar niet zo dicht bij komen als vorig jaar, vrees ik", schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad.

De Kromme geeft PSV een waarschuwing na de 6-1 zege op NAC. "Ik zag ze met 6-1 winnen van NAC, maar ik hoop niet dat ze daar nu denken dat de kampioensvorm er aan zit te komen. NAC had zomaar met de rust voor kunnen staan. Die ploeg speelde helemaal zo slecht niet, zakte alleen in een paar minuten tijd door zijn hoeven. Dat kan een keer."

"Bij PSV zag ik nog lang geen stabiliteit in het spel", vervolgt Van Hanegem zijn verhaal. "Geeft niet, het is de tweede wedstrijd pas, maar ik houd er van om uitslagen op hun realisme te toetsen; die 6-1 was geflatteerd. Ik hoop alleen wel dat PSV de boel bovenin onze ranglijst scherp houdt. Ik verlang naar het dominante PSV van een aantal jaren geleden. Daar werd de hele eredivisie beter van."

"Nu hebben we al jaren te maken met de dominantie van Ajax, maar die is helaas van een andere orde. Ze zijn daar steeds net iets beter, iets slimmer, iets sneller. Ik gun ze in Amsterdam hun status, maar ze hebben ons al jaren niet meer versteld doen staan met magistraal voetbal. Alleen heel af en toe in de Champions League. Dat soort tegenstand verdienen ze ook van een club als PSV. Of van Feyenoord, AZ en FC Twente", aldus Van Hanegem.