Van Marwijk verkoopt Zuid-Korea een 'nee': Geef mijn leven niet zomaar op

Van Marwijk verkoopt Zuid-Korea een 'nee': "Geef mijn leven niet zomaar op"

Gepubliceerd: maandag 18 augustus 2014 om 08:52ma 18-08-2014 om 08:52

Bert van Marwijk was de nieuwe bondscoach van Zuid-Korea. De voetbalbond van het Aziatische land wilde de voormalig bondscoach van Oranje en zelf stond hij ook open voor een avontuur bij de nationale ploeg. Uiteindelijk tekende hij echter geen contract, een avontuur in Zuid-Korea is van de baan.

"We zijn er uiteindelijk niet uitgekomen. Zuid-Korea wilde me heel graag, maar ik heb gezegd dat ik het niet doe onder de voorwaarden die gesteld waren", zegt Van Marwijk in gesprek met De Telegraaf. "Een belangrijk struikelblok was de contractduur. Zij wilden per se vier jaar. Daar wilde ik een deel in meegaan, maar ik wilde een constructie van twee plus twee met de mogelijkheid om na twee jaar te bekijken of we door zouden gaan."

"Ik wil nu gewoon geen contract van vier jaar sluiten", vervolgt Van Marwijk zijn verhaal. "Een ander discussiepunt was dat ik voornamelijk vanuit Nederland wilde werken. Dat is uiteindelijk wel geaccepteerd, wat wel aangeeft dat ze heel graag met me in zee wilden gaan."

Uiteindelijk kwam er echter nog een belangrijk obstakel op de weg naar Zuid-Korea. "Fiscaal blijkt het moeilijk te liggen tussen Nederland en Zuid-Korea." Guus Hiddink kwam na zijn rol als bondscoach ook al in botsing met de Nederlandse fiscus. "Ik weet niet hoe die situatie was, maar ik wil in ieder geval geen problemen op fiscaal vlak. Dat is voor mij ook een reden geweest af te zeggen."

"Ik ben heel tevreden met mijn leven zoals dat nu is en geef dat niet zomaar op. Dat doe ik alleen voor iets waar ik helemaal achter sta en wat helemaal naar mijn zin is. Ik heb mijn werkzaamheden voor de NOS, ik ben ambassadeur van het Jeugdsportfonds en woon heel plezierig in Nederland. Daar neem ik niet zomaar afscheid van", aldus Van Marwijk, die een terugkeer in de voetballerij niet uitsluit. "Ik sluit zeker niet uit dat ik weer wat ga doen in de voetballerij. Dat zou eventueel ook kunnen in een adviserende rol."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws