Gorter vertrekt bij AZ en gaat Champions League play-offs spelen
Middenvelder verkast naar landskampioen

Gorter vertrekt bij AZ en gaat Champions League play-offs spelen

18-08-2014 09:32

Donny Gorter vertrekt definitief bij AZ. De middenvelder gaat aan de slag bij Aalborg BK. De kampioen van Denemarken huurt hem voor één seizoen van de Alkmaarders, waar hij geen zicht had op een vaste basisplaats.

Dat meldt AZ maandag. Gorter verkast per direct en is daardoor inzetbaar in de play-offs van de Champions League. Daarin speelt Aalborg deze week tegen APOEL Nicosia uit Cyprus. Aalborg rekende in de derde voorronde van de Champions League af met Dinamo Zagreb. Volgens eerdere berichten wordt Gorter door de Deense club gehaald voor de linksbackpositie, waar hij ook bij AZ regelmatig gepositioneerd werd.

Gorter speelde sinds de zomer van 2012 voor AZ, dat destijds zo'n 350.000 euro aan NAC Breda overmaakte. Hij kwam in Alkmaar tot 34 wedstrijden en één doelpunt. Zijn contract bij AZ loopt nog tot medio 2016 door. Of Aalborg een optie tot koop heeft bedongen is niet bekendgemaakt door AZ. In Nederland werd SC Cambuur aan Gorter gelinkt, maar de Leeuwarders grijpen dus naast de multi-inzetbare speler.