VP's Elftal van de Week: sterk PSV levert drie spelers af
Ook ADO met twee spelers prominent aanwezig

VP's Elftal van de Week: sterk PSV levert drie spelers af

25-08-2014 13:27
9

Speelronde drie in de Eredivisie zit er weer op. Tijd om de balans op te maken en het elftal van de week te formeren. PSV is met drie spelers hofleverancier.

Martin Hansen (ADO Den Haag)
ADO heeft een goede opvolger van Gino Coutinho te pakken. Hansen keepte tegen Groningen een uitstekende wedstrijd.

Maikel van der Werff (PEC Zwolle)
Was tegen Sparta Praag nog de schlemiel toen hij een strafschop miste, maar maakte dat zondag tegen Vitesse goed met een raakgeschoten vrije trap. Van der Werff pikt als centrale verdediger vaak zijn doelpuntjes mee.

Jordens Peters (Willem II)
Ging als aanvoerder voorop in de strijd in een voor Willem II probleemloze wedstrijd. AZ werd volledig verdiend met 3-0 teruggestuurd naar Alkmaar.

Jeffrey Bruma (PSV)
Er is vaak kritiek op Bruma, vaak ook terecht, maar zondag liet hij zien ook erg goed te kunnen verdedigen. Hield samen met kompaan Karim Rekik stand toen de druk van Ajax bij een 1-2 stand toenam.

Georginio Wijnaldum (PSV)
In de tweede helft misschien wel de beste man op het veld bij Ajax-PSV. Wijnaldum heeft gigantisch veel loopvermogen en overtroefde zijn tegenstanders meermaals.

Roland Alberg (ADO Den Haag)
Als FC Utrecht nog een vervanger zoekt voor Jens Toornstra, lijkt Alberg een geschikte kandidaat. Was met twee assists tegen FC Groningen weer eens belangrijk voor de Hagenaars.

Daley Sinkgraven (sc Heerenveen)
Volgens Co Adriaanse kan Sinkgraven misschien wel een betere speler dan Ziyech worden. Tegen Excelsior liet de negentienjarige speler zien over veel potentie te beschikken.

Tommy Oar (FC Utrecht)
De man met de beste linkervoet bij FC Utrecht was in De Kuip beslissend. Was bij twee doelpunten aangever. Vooral de pass bij de 1-2 van Rodney Antwi was beeldschoon.

Luciano Narsingh (PSV)
Terug van weggeweest op rechts. Het is alweer even geleden dat Narsingh wekelijks over de rechterflank van Heerenveen flitste en Bas Dost topscorer van de Eredivisie maakte, maar zondag liet hij weer eens zien wat hij in z'n mars heeft als hij goed gebruikt wordt.

Adnane Tighadouini (NAC Breda)
Een van de verrassingen tot nu toe. Tighadouini speelde ook tegen FC Twente een prima wedstrijd en loopt vooralsnog één op één.

Anwar El Ghazi (Ajax)
Toen El Ghazi het veld verliet voor de zwakke Lucas Andersen, leek Ajax te kluts kwijt. Met zijn acties en neus voor de goal liet El Ghazi zien dat zijn topscorerschap in de voorbereiding geen toeval was.



Het elftal van de week: Hansen; Van der Werff, Peters, Bruma; Wijnaldum, Alberg, Sinkgraven, Oar; Narsingh, Tighadouini, El Ghazi.