PSV zonder Wijnaldum op jacht: Het beeld zal niet anders zijn dan in Eindhoven
"Hij is een belangrijke schakel in ons team, maar hij is niet inzetbaar"

PSV zonder Wijnaldum op jacht: "Het beeld zal niet anders zijn dan in Eindhoven"

27-08-2014 19:35
8

PSV hoopt zich donderdagavond ten koste van Shakhter Soligorsk te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. Trainer Phillip Cocu moet met zijn manschappen een 0-1 voorsprong verdedigen. Die intentie stak de oefenmeester niet onder stoelen of banken.

Cocu moet deze opdracht zien te volbrengen zonder Georginio Wijnaldum. "Ja, dat is vervelend", aldus de trainer, geciteerd op de clubwebsite. "Hij is een belangrijke schakel in ons team, maar hij is niet inzetbaar. Soms moet je keuzes maken, maar we hebben een voltallige groep hier en er zal iemand anders die positie goed gaan in gaan vullen. Gezien het belangrijke en beladen duel hadden we hem er uiteraard graag bij gehad."

Na de 1-3 overwinning bij Ajax is het zelfvertrouwen bij PSV sterk toegenomen. "Maar niet alleen de winst, ook het wegwerken van de achterstand heeft daar aan bijgedragen. Morgenavond zal het wel een andere wedstrijd worden in een andere competitie. We moeten een goed resultaat halen om de groepsfase te halen. Het gevoel en de sfeer in de groep is ieder geval goed en ik ben overtuigd van een goede prestatie morgen."

In de Borisov Arena verwacht Cocu ten opzichte van de heenwedstrijd weinig veranderingen. "Zij zullen waken om een goal tegen krijgen, ik denk niet dat het beeld niet anders zal zijn dan in Eindhoven. Ze geven je het gevoel van kom maar op, je mag voetballen. Als je dan even niet goed staat zijn ze levensgevaarlijk. Een verschil met vorige week is wel dat ze nu een thuiswedstrijd hebben."