Bizar Champions League-sprookje voor penaltyheld: Heb nog nooit op doel gestaan
"Een tribune in de nieuwe Ludogorets Arena krijgt zijn naam"

Bizar Champions League-sprookje voor penaltyheld: "Heb nog nooit op doel gestaan"

28-08-2014 08:58
2

Ludogoretz Razgrad heeft zich woensdag op bizarre wijze geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Verdediger Cosmin Moti nam na een rode kaart voor zijn keeper plaats onder de lat en groeide daar uit tot de held van zijn club.

Moti stopte twee strafschoppen van Steaua Boekarest en zorgde er daarmee voor dat Ludogorets het miljoenenbal ingaat. De Roemeen kan dan ook niet meer stuk en krijgt zelfs een tribune in het nieuwe stadion naar zich vernoemd.

"Moti is een geweldige voetballer met een uitstekende mentaliteit. Een jongen met veel karakter en een sterke persoonlijkheid. Hadden we maar meer spelers zoals hem..", zei eigenaar Kiril Domuschiev na afloop. "Een tribune in de nieuwe Ludogorets Arena krijgt zijn naam."

De verdediger kon zijn geluk niet op. "Ik heb nog nooit op doel gestaan", jubelde de penaltyheld, geciteerd door De Telegraaf. "Het was een zware wedstrijd, maar we verdienden het om te winnen. Eigenlijk hadden we het niet eens op strafschoppen aan moeten laten komen."

Ludogorets is één van de mogelijke tegenstanders van Ajax. Bekijk de volledige pottenindeling hier.