PSV koploper, Vitesse bijna hekkensluiter: Maar kwalitatief zijn we gelijkwaardig
"Alleen, we scoren niet en dat doet PSV wel"

PSV koploper, Vitesse bijna hekkensluiter: "Maar kwalitatief zijn we gelijkwaardig"

30-08-2014 11:31
2

Het naderende treffen tussen PSV en Vitesse is een ontmoeting tussen de nummers één en zeventien van de ranglijst. De Eindhovenaren zijn gestart met drie overwinningen, terwijl de club uit Arnhem pas één punt pakte. Toch denkt Piet Velthuizen dat beide ploegen even sterk zijn.

In de aanloop naar het duel van zondag sprak Velthuizen met Helden Online. "Weet je, kwalitatief zijn we gelijkwaardig, echt waar", begon de goalie. "We spelen hartstikke leuk voetbal, alleen, we scoren niet en dat doet PSV wel, daarom is er een verschil van acht punten. In de eindfase is het te onrustig bij ons", legde Velthuizen de vinger op de zere plek. "De laatste twee jaar hebben we in Eindhoven gewonnen, dus moeten we dat zondag maar weer doen, he? Vorig jaar werd het 6-1 (in feite 6-2, red.) voor ons. En bij de club is het gewoon ook rustig, omdat we goed voetballen. Dat is niet onbelangrijk."

De Nijmegenaar keert terug onder de lat, nadat hij vorige week het duel met PEC Zwolle aan zich voorbij liet gaan vanwege de bevalling van zijn vrouw. Die keuze heeft niet voor meningsverschillen gezorgd. "Het was geen enkele discussie binnen de club, onze trainer Peter Bosz vond ook dat ik bij de geboorte van mijn kind moest zijn. Om twaalf uur is mijn dochter Soleil geboren. Ik wilde er per se bijzijn. Laten we wel wezen, voetballen kun je elke week, de geboorte van een kind is uniek en eenmalig. Dus als het dan op dag van de wedstrijd gebeurt, vormt het voor mij geen dilemma."