Finland komt blunder Moisander te boven tegen de Faeröer
Ajacied gaat in de fout tegen voetbaldwerg

07-09-2014 23:01

Finland heeft zondag met de nodige moeite afgerekend met de Faeröer. Mede dankzij twee doelpunten van Riku Riski wonnen de Scandinaviërs de eerste EK-kwalificatiewedstrijd op vreemde bodem met 1-3.

Het thuisland was na 41 minuten nog wel op voorsprong gekomen, nadat Christian Holst optimaal had geprofiteerd van een slechte breedtepass van Ajacied Niklas Moisander. Na rust stelde Riski echter orde op zaken namens de bezoekers, waarna Roman Eremenko ook nog de 1-3 maakte. De Finnen beginnen de EK-kwalificatie zodoende toch met een driepunter.

In groep F wonnen ook Noord-Ierland en Roemenië hun eerste duel. Noord-Ierland versloeg verrassend Hongarije (1-2), terwijl Roemenië dankzij een benutte strafschop van Ciprian Marica in Griekenland won (0-1). De spits kreeg in de tweede helft nog zijn tweede gele kaart, waardoor de Roemenen nog een hachelijke slotfase moesten overleven om de drie punten mee te nemen.