In het kort: Blatter wil testen met 'videoref', Oranje en Tsjechië in balans

In het kort: Blatter wil testen met 'videoref', Oranje en Tsjechië in balans

08-09-2014 16:23

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Oefenzege voor Uruguay in Azië
De nationale voetbalploeg van Uruguay heeft maandag in een oefeninterland Zuid-Korea met 1-0 verslagen. Het duel werd gespeeld in het Koreaanse Goyang. De enige treffer, gemaakt in de 68e minuut, kwam op naam van de pas negentienjarige José María Giménez, de verdediger van Atlético Madrid. Vrijdag waren de Uruguayanen, uiteraard nog zonder de geschorste sterspeler Luis Suárez, nog met 2-0 te sterk voor Japan.

Heerenveen-duo onzeker voor 'AZ-uit'
Marten de Roon en Jeroen Lumu zijn onzeker voor het Eredivisie-duel met AZ. De voetballers van sc Heerenveen kampen met liesklachten, laat de Friese club op de officiële website weten. "Met Marten gaat het goed. Ik verwacht wel dat het in orde komt", doelt fysiotherapeut Erik ten Voorde op het herstel van de voetballer voor het duel van zaterdag. Voor Lumu komt de wedstrijd in Alkmaar waarschijnlijk te vroeg. "Of hij AZ haalt is hoogst twijfelachtig." Jordy Buijs trainde maandag weer met de groep mee.

Tsjechië en Oranje in evenwicht
Het Nederlands elftal en Tsjechië treffen elkaar dinsdag in Praag voor de tiende keer. Beide ploegen wonnen drie van de voorgaande ontmoetingen. Drie keer eindigde een krachtmeting onbeslist. Oranje trof in het verleden tien keer het toenmalige Tsjechoslowakije. Slechts drie van die duels werden gewonnen, maar liefst zes keer stapte het Nederlands elftal als verliezer van het veld.

Blatter lijkt 'videoref' een kans te geven
Sepp Blatter staat voorzichtig open voor het gebruik van technologische hulpmiddelen. De FIFA-preses liet maandag weten te willen gaan testen met de zogeheten videoscheidsrechter in verschillende nationale competities en tijdens het WK onder 20 in Nieuw Zeeland in 2015. Trainers krijgen in een wedstrijd één of twee keer per helft de kans om een beslissing van de scheidsrechter aan te vechten. Uit de herhaling van het spelmoment moet dan blijken wie het aan het rechte eind heeft. "We kunnen zulke challenges gaan testen", zei Blatter maandag.