In het kort: Succesvol debuut PSV-aanwinst, NAC zeker zes weken zonder aanvaller

In het kort: Succesvol debuut PSV-aanwinst, NAC zeker zes weken zonder aanvaller

09-09-2014 19:01
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

PSV-nieuweling maakt direct indruk
De van AS Monaco overgekomen Nicolas Isimat-Mirin heeft zijn officieuze PSV-debuut achter de rug. De verdediger speelde dinsdag mee in het oefenduel van Jong PSV met Fortuna Düsseldorf, dat in een doelpuntloos gelijkspel eindigde. Isimat speelde de hele wedstrijd en liet een uitstekende indruk achter. Ook stagiair Tyrane Shadows maakte minuten bij de Eindhovenaren. Hij is afkomstig uit Zuid-Afrika en speelt normaliter bij Sao Paulo.

Flinke tegenvaller voor NAC Breda en Hooi

NAC Breda kan de komende zes tot acht weken niet beschikken over Elson Hooi. De aanvaller kampt met een scheurtje in zijn buitenmeniscus, meldt de club uit Noord-Brabant dinsdag via de officiële kanalen. De blessure kwam aan het licht tijdens een kijkoperatie, die dinsdag plaatsvond. De 22-jarige aanvaller kwam dit seizoen vier keer in actie namens NAC. Hij scoorde één keer in de Eredivisie.

Blunder Kawashima kost Japan de zege
Javier Aguirre, de nieuwe bondscoach van Japan, moet langer wachten op zijn eerste zege met het Aziatische land. Japan leek dinsdag in een oefenduel met Venezuela op weg naar een overwinning, maar een blunder van doelman Eiji Kawashima zorgde ervoor dat de Zuid-Amerikanen twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte kwamen: 2-2. Namens Japan scoorden Yoshinori Muto en Gaku Shibasaki. Mario Rondon en Gabriel Cichero tekenden voor de Venezolaanse treffers.



Miyaichi wacht op werkvergunning
FC Twente kan zaterdag tegen Go Ahead Eagles waarschijnlijk nog niet beschikken over aanwinst Ryo Miyaichi. De van Arsenal gehuurde Japanner wacht nog op zijn werkvergunning, meldt TC/Tubantia. De aanvaller ontbrak daardoor ook nog op de training. Een andere aankoop, Hakim Ziyech, was er wel bij. De aanvallende middenvelder stond even aan de kant met een hamstringblessure.

Schaars zet belangrijke stap
Stijn Schaars heeft dinsdag een grote stap in zijn revalidatie van een knieoperatie gezet. De middenvelder van PSV keerde terug op het trainingsveld voor een individuele looptraining, schrijft Omroep Brabant. Schaars werd in mei geopereerd, nadat hij al vanaf maart uit de roulatie was. Een woordvoerder van de Eindhovenaren liet weten dat Schaars goed herstelt, maar dat het proces niet in een versnelling is geraakt.

Coutinho en Danso bij Excelsior
Excelsior verwelkomde dinsdag twee nieuwe gezichten op de training. Doelman Gino Coutinho deed alvast mee, in afwachting van zijn medische keuring. De transfervrije keeper wordt na het goed doorstaan van de testen door de promovendus vastgelegd. Ook Erixon Danso trainde mee. De voormalig aanvaller van FC Utrecht, Valencia B en FC Dordrecht is op proef in Rotterdam.

'Hunter' weer beter
Klaas-Jan Huntelaar heeft dinsdag weer de training bij zijn club Schalke 04 hervat. De spits meldde zich vorige week ziek af voor twee interlands van het Nederlands elftal, maar is weer hersteld. Huntelaar deed zonder problemen mee aan de groepstraining. Door het ongemak ontbrak de aanvaller donderdag in de oefenwedstrijd tegen Italië en staat hij ook dinsdagavond niet op het veld als Oranje het eerste EK-kwalificatieduel speelt. Nederland voetbalt dan in Praag tegen Tsjechië.

Van der Vaart keert terug
Ook Rafael van der Vaart keerde terug op de training. De middenvelder van Hamburger SV kampte met een blessure aan zijn kuitbeen en ontbreekt daarom ook in de selectie van het Nederlands elftal. Van der Vaart deed dinsdag weer mee aan de groepstraining. Het is nog niet bekend of hij zondag tegen Hannover 96 kan spelen.

Race tegen klok voor Vlaar
Ook Aston Villa moet nog even wachten op een speler. Ron Vlaar werkt een strijd tegen de klok af om op tijd fit te zijn voor de wedstrijd van zaterdag tegen Liverpool. Vlaar, die een kuitblessure heeft, speelt daarom ook niet mee bij het Nederlands elftal, dat het dinsdag opneemt tegen Tsjechië.

Aanstellingen scheidsrechters
Zaterdag 13 september
FC Twente - Go Ahead Eagles, 18.30 uur. Scheidsrechter: Van Sichem.
Ajax - Heracles Almelo, 18.30 uur. Scheidsrechter: Liesveld.
AZ - SC Heerenveen, 19.45 uur. Scheidsrechter: Nijhuis.
Feyenoord - Willem II, 20.45 uur. Scheidsrechter: Braamhaar.
PEC Zwolle - PSV, 20.45 uur. Scheidsrechter: Makkelie.

Zondag 14 september
FC Utrecht - ADO Den Haag, 12.30 uur. Scheidsrechter: Gözübüyük.
Vitesse - Excelsior, 14.30 uur. Scheidsrechter: Sanders.
SC Cambuur - FC Groningen, 14.30 uur. Scheidsrechter: Kuipers.
FC Dordrecht - NAC Breda, 16.45 uur. Scheidsrechter: Higler.