Ik vertel mijn kinderen: papa speelde tegen Robben en hij was twee keer zo rap
"Mijn cijfers zijn toch indrukwekkend"

"Ik vertel mijn kinderen: papa speelde tegen Robben en hij was twee keer zo rap"

13-09-2014 12:29
4

Olivier Deschacht is hard op weg zich in de annalen van Anderlecht te spelen. In de Champions League spelen de Belgen minimaal zes duels en dat is voldoende om een record te breken.

Deschacht speelt volgende week tegen Galatasaray zijn 76e Europese wedstrijd in het shirt van Anderlecht. Daarmee is het record van Filip De Wilde, die tachtig duels speelde, dit seizoen in zicht.

"Het is een mooie statistiek, maar je mag me echt niet vergelijken met clublegendes zoals Paul Van Himst", blijft de verdediger nuchter tegenover Het Laatste Nieuws. "Dat is toch een ander niveau. Dat zijn mannen die een wedstrijd beslisten en kampioenschappen wonnen. Voor een linksback ligt dat wat moeilijker, maar mijn cijfers zijn toch indrukwekkend."

De laatste jaren is Anderlecht niet bepaald succesvol in de Champions League, weet ook Deschacht. De verdediger heeft echter geen trek in een niveau lager. "Of we beter in de Europa League spelen? Later ga je niet vertellen dat je tegen Sturm Graz speelde. Je wil je kinderen vertellen dat papa tegen Arjen Robben speelde. En dat Robben twee keer zo rap was", lacht hij.