De topclubs zijn beter dan wij, aan het einde van de rit is Ajax of PSV kampioen
"Al een paar jaar heb je het gevoel als er een topclub langskomt, dat je niet kansloos hoeft te zijn"

"De topclubs zijn beter dan wij, aan het einde van de rit is Ajax of PSV kampioen"

15-09-2014 10:43
12

Het houdt maar niet op voor PEC Zwolle. De club uit Overijssel bevestigde zaterdag zijn status van reuzendoder maar weer eens door PSV aan de zegekar te binden. Met het frisse en leuke spel heeft de equipe van trainer Ron Jans bij veel voetballiefhebbers een inmiddels streepje voor.

Jans, die te kennen gaf dat zijn Zwolle tegen PSV op zijn top speelde, raakt niet meer ondersteboven van een zege op één van de topclubs in de Eredivisie. Ondanks de zege, bleef Jans vooral realistisch. "De topclubs zijn beter dan wij. PSV is over een heel seizoen bekeken beter dan PEC Zwolle en aan het einde van de rit is Ajax of PSV kampioen. Maar de verschillen zijn niet meer zo groot. Al een paar jaar heb je het gevoel als er een topclub langskomt, dat je niet kansloos hoeft te zijn", zegt Jans in gesprek met De Telegraaf.

"Ik ben niet onder de indruk van PSV als het over de kwaliteit van het positiespel gaat en de tegenstander de wil opleggen, maar ik ben wel onder de indruk van PSV als je kijkt naar hoe het staat en hoeveel individuele klasse ze hebben. Ze spelen echt als team en ze geven normaal gesproken weinig weg. En ze zijn in de counter razend gevaarlijk. Daarom was het geen nadeel voor ons, dat Memphis Depay zo snel uitviel", aldus Jans tegenover Telesport. PEC Zwolle was zaterdag met 3-1 te sterk voor PSV.