Ajax-talenten brengen aspiraties Sparta dankzij sterk slot aan het wankelen
Rotterdammers onderuit in Amsterdam

15-09-2014 21:52
8

Sparta Rotterdam heeft de ambitie om terug te keren in de Eredivisie maandagavond geen kracht bij kunnen zetten. Op bezoek bij middenmoter Jong Ajax verloren de Kasteelheren met 4-2.

De Ajax-talenten begonnen scherp aan de wedstrijd en namen al na enkele minuten de leiding via Danny Bakker, die diep werd gestuurd en koelbloedig afrondde. Sparta werd gedurende de eerste helft wel beetje bij beetje sterker, maar wist daarbij geen gelijkmaker af te dwingen. Op De Toekomst ging het na rust bovendien opnieuw mis voor de Rotterdammers. Paal en lat stonden een tweede tegentreffer nog in de weg, maar Elton Acolatse haalde alsnog de trekker over.

Zelfs een goede comeback hielp Sparta niet meer. Huseyin Dogan en Johan Voskamp brachten Sparta tussen de 64ste en 66ste minuut nog wel langszij, waarna een redelijk uitgangspunt in de slotfase uit de handen glipte. Sam Hendriks tekende voor de 3-2 alvorens Sheraldo Becker de beslissing forceerde. Sparta blijft daardoor op vijf punten van koploper NEC.