Feyenoord-opponent geeft overwinning uit handen en kent matige generale
Topclub blijft steken op pijnlijk gelijkspel

28-09-2014 20:12
2

Standard Luik heeft zondag de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Lierse SK met 2-2 gelijkgespeeld. Apostolos Vellios maakte namens de bezoekers in blessuretijd gelijk nadat Pierre Yves Ngawa eerder de aansluitingstreffer had gemaakt.

Bij rust stond Standard, dat donderdag in De Kuip de tegenstander van Feyenoord is in de groepsfase van de Europa League, nog 2-0 voor door goals van Jelle van Damme. Beide ploegen eindigden met tien man na een tweede gele kaart voor Van Damme en Hernan Losada. Standard staat na de remise op de achtste plaats in de Jupiler Pro League.

De Rouches hebben twaalf punten uit negen duels. Lierse is met drie punten terug te vinden op de zestiende en laatste plaats. In de Europa League won Standard het eerste groepsduel thuis met 2-0 van HNK Rijeka. Feyenoord verloor met dezelfde cijfers bij FC Sevilla en heeft een overwinning nodig om uitzicht te houden op de volgende ronde van het Europese toernooi.