Ajax-aanwinst moest slikken: Je wilt het niet, maar ik had het er wel moeilijk mee
"Misschien heb ik die reserveplaats wel even nodig gehad om de schroom van me af te gooien"

Ajax-aanwinst moest slikken: "Je wilt het niet, maar ik had het er wel moeilijk mee"

01-10-2014 13:00
2

Zomeraanwinst Nick Viergever is volop aan het evolueren bij Ajax. De van AZ overgekomen voetballer wordt in Amsterdam van verdediger omgeturnd tot middenvelder.

Het proces gaat niet van een leien dakje, merkt ook Viergever. "Ik ben langzaam een middenvelder aan het worden, maar merk dat ik nog verdediger ben. Ook tegen APOEL Nicosia waren er momenten dat ik sneller had moeten handelen. Dat heb je met een nieuwe positie. Als ik nu achterin zou komen te staan, ga ik denken: wat heb je hier toch veel tijd. Op het middenveld gaat alles zoveel sneller", zegt Viergever na afloop van het gelijkspel in Cyprus (1-1) in gesprek met De Volkskrant.

Onlangs besloot trainer Frank de Boer Viergever tegen Feyenoord zelfs op de bank te zetten ten faveure van Niki Zimling. Dat nieuws kwam aan bij Viergever. "Misschien heb ik die reserveplaats wel even nodig gehad om de schroom van me af te gooien", zegt de Ajacied nu tegenover de krant. Een reserveplek kwam al lang niet meer voor in de vocabulaire van Viergever. "Ik moest wel even met wat mensen in mijn omgeving praten om rustig te blijven. Je wilt het niet, maar ik had het er wel moeilijk mee."