Cruciaal duel in De Kuip: We moeten met Feyenoord vechten om de tweede plek
"Het is een heel goede ploeg, die de bal uitstekend laat rondgaan"

Cruciaal duel in De Kuip: "We moeten met Feyenoord vechten om de tweede plek"

01-10-2014 20:51

Feyenoord krijgt donderdagavond bezoek van Standard Luik. Bij de Belgische formatie is er respect voor de Rotterdamse tegenstander, tevens beseft men dat het duel in De Kuip weleens heel belangrijk kan gaan worden.

Trainer Guy Luzon, die vanwege de matige prestaties onder druk staat, gaat ervan uit dat Sevilla groepswinnaar wordt. "We moeten met Feyenoord vechten om de tweede plek", zegt de coach, die met Standard al van NK Rijeka won (2-0).

"Ik heb alle vertrouwen in mijn ploeg, we gaan vooruit", vervolgt de oefenmeester van de Belgische nummer acht. "Van de afgelopen vier wedstrijden hebben we er drie gewonnen. Er is progressie merkbaar."

Toch is Luzon op zijn hoede voor Feyenoord. "Het is een heel goede ploeg, die de bal uitstekend laat rondgaan." Daarnaast kent men in België de reputatie van het Legioen. Zo maakte Jelle Van Damme verschillende wedstrijden in De Kuip mee.

"Feyenoord is een club met heel fanatieke supporters. Hun elftal is daardoor altijd enorm gemotiveerd voor thuisduels. Aan wedstrijden in De Kuip heb ik alleen maar goede herinneringen", aldus de ex-Ajacied. "Ze zullen er klaar voor zijn, maar dat zijn wij ook."