In het kort: Del Bosque roept vervanger Ramos op, Italiaanse Supercup in Qatar

In het kort: Del Bosque roept vervanger Ramos op, Italiaanse Supercup in Qatar

06-10-2014 21:45
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Bartra vervangt Ramos bij Spanje
Sergio Ramos heeft maandag het trainingskamp van het Spaanse voetbalelftal moeten verlaten door een kuitblessure. Dat maakte de regerend Europees kampioen maandag bekend. Bondscoach Vicente del Bosque heeft Marc Bartra van FC Barcelona opgeroepen als vervanger voor de verdediger van Real Madrid. Spanje speelt donderdag de uitwedstrijd in de EK-kwalificaties tegen Slowakije, die wordt geleid door Björn Kuipers. Drie dagen later volgt voor de Spanjaarden het uitduel met voetbaldwerg Luxemburg.

Italiaanse Supercup in Doha
De Italiaanse Supercup wordt dit jaar in het Midden-Oosten afgewerkt. Landskampioen Juventus neemt het op 22 december op tegen bekerwinnaar Napoli in Doha, de hoofdstad van Qatar. De president van de Italiaanse Serie A, Maurizio Beretta, maakte de ongetwijfeld lucratieve deal met het oliestaatje maandag bekend op een congres in Parijs.

Het is niet de eerste keer dat de Supercoppa buiten de landsgrenzen wordt gespeeld. Zo werd er in 1993 in Washington en tien jaar later in New York om de prijs gestreden. In 2002 was Tripoli in Libië plaats van handeling. De meest recente buitenlandse speelplaats is Peking, dat in 2009, 2011 en 2012 gastheer was.

Beugelsdijk valt in de prijzen

Tom Beugelsdijk boekte afgelopen weekend met FSV Frankfurt een belangrijke overwinning in de 2. Bundesliga. De oud-speler van ADO Den Haag won met 0-3 van SV Sandhausen. Bovendien werd de verdediger voor de tweede keer dit seizoen uitgeroepen tot speler van de wedstrijd. Door de zege klom Frankfurt naar de zestiende plek. John Verhoek was in de diezelfde 2. Bundesliga belangrijk voor FC Sankt Pauli. De spits leverde in het met 3-0 gewonnen duel met FC Union Berlin een assist af en nam zelf de derde treffer van zijn club voor zijn rekening. Sankt Pauli staat na negen duels op een tiende plek in de 2. Bundesliga.

Romario verkozen tot senator
Romario heeft een nieuwe stap in zijn politieke carrière gezet. De voormalig topvoetballer is de nieuwe senator van de staat Rio de Janeiro, meldt Bild. De wereldkampioen van 1994 versloeg zijn democratische kandidaat met 63,39 procent van de stemmen. Romario, die vijf seizoenen voor PSV speelde, gooide zich na zijn actieve voetbalcarrière op de politiek waar hij deel uitmaakt van de Socialistische Partij.

Perica hoort strafeis
De aanklager betaald voetbal heeft Stipe Perica voor vier wedstrijden geschorst. De spits van NAC Breda ging tegen Heracles Almelo opzichtig op het been van Simon Cziommer staan en ontving daar de rode kaart voor. Bij de strafeis is rekening gehouden met een voorwaardelijke straf uit het verleden. Elson do Rosario Almeida hoorde drie duels eisen, terwijl Fatih Turan van Fortuna Sittard slechts één wedstrijd hoeft toe te kijken.

Schmelzer voorlopig uitgeschakeld
Borussia Dortmund ziet opnieuw een speler met een blessure wegvallen. Marcel Schmelzer brak tegen Hamburger SV een middenhandsbeentje in zijn rechterhand. De verdediger werd zaterdag meteen met succes geopereerd. De Duitsers melden dat Schmelzer waarschijnlijk vier weken niet kan spelen.

Willem II-fans Amsterdamse nachtclub in
Supporters van Willem II gaan meespelen in het tweede seizoen van de politieserie Smeris, meldt Omroep Brabant. Dit seizoen speelt het zich niet in Tilburg af, maar in Amsterdam. De aanhangers van de Tricolores moeten het hoofdstedelijke nachtleven in. "Ik weet niet precies waarom we die club in moeten, maar we zullen wel van Ajax gewonnen hebben. En waarom ook niet. We hebben laatst ook van Feyenoord gewonnen", lacht fan en acteur Jan van den Dries van de supportersvereniging.