Trainer Harm Van Veldhoven

Ex-Feyenoorder op veld met ster: Droom om met iemand als Del Piero te spelen
Italiaan: "Wat ik heb gezien, is dat het leven hier heftig is"

Ex-Feyenoorder op veld met ster: "Droom om met iemand als Del Piero te spelen"

07-10-2014 13:16

De stap naar de nieuw gevormde Indian Super League is voor iedereen een grote belevenis. Voor sterren als Alessandro Del Piero, Fredrik Ljungberg en David Trézéguet, maar ook voor trainer Harm Van Veldhoven en de spelers Stijn Houben, Hans Mulder en Mads Junker.

Van Veldhoven, Houben, Mulder, Junker én Del Piero zijn verbonden aan de Delhi Dynamos, waarmee Feyenoord een samenwerking heeft. "Er is een enorm potentieel in India. Voor Feyenoord is de Indian Super League een uitgelezen kans om ons op die markt te begeven", zegt woordvoerder Gido Vader in De Telegraaf. Met een knipoog: "Al verkopen we aan 0,1 procent van de 1,2 miljard inwoners een Feyenoord-shirtje, dan ben ik allang tevreden."

Houben is een speler die bij Feyenoord niet aan de bak kwam. "Ik had besloten te gaan studeren toen Feyenoord met dit verhaal kwam. Ik speel hier lekker drie maanden en ga dan studeren", vertelt hij, genietend van het avontuur. "Als we in de spelersbus terug naar het hotel rijden, weet je vaak niet wat je ziet. Alleen daarom is dit avontuur nu al geslaagd. Verder is het een droom om met iemand als Del Piero te spelen. Daar steek je wat van op."

Trainer Van Veldhoven is net als de spelers aan een onbekend iets begonnen. De Indiase spelers hebben nog veel bijscholing nodig. "Ze leren vlug en luisteren goed naar adviezen", zegt de tot Belg genaturaliseerde Nederlander. De ex-coach van Roda JC en KV Mechelen ziet veel culturele verschillen. "Ik heb afgedwongen dat zo weinig mogelijk spelers een hotelkamer hoeven te delen. Terwijl de Indiërs naar me toe kwamen of ze niet met zijn vieren op één kamer mochten slapen."

Van Veldhoven werkt in metropool Delhi dus samen met wereldster Del Piero. "Wat ik heb gezien, is dat het leven hier heftig is", vertelt de Italiaan. "Zeker voor een Europeaan. Aan de telefoon heb ik hoopvolle gesprekken gehad met de trainer. Hopelijk kunnen we hier in India echt iets moois neerzetten om het voetbal beter op de kaart te zetten."