IJzersterk Europa slachtoffer van opmerkelijk plan van Blatter

IJzersterk Europa slachtoffer van opmerkelijk plan van Blatter

Gepubliceerd: woensdag 8 oktober 2014 om 08:25wo 08-10-2014 om 08:25

De kans is groot dat Europa, dat in Brazilië vier van de acht kwartfinalisten leverde, één ticket voor het WK 2018 moet afstaan. Een plan van Sepp Blatter kan bij de FIFA rekenen op een meerderheid.

Dat onthult Theo Zwanziger, lid van het uitvoerend comité van de FIFA, woensdag in Bild. "Ik denk dat Europa een plaats verliest als de WK-tickets opnieuw worden verdeeld, ten gunste van Afrika. Een meerderheid van het comité staat achter Blatter", aldus de Duitser.

Blatter wil volgens Zwanziger vanaf het WK 2018 al een einde maken aan de 'pijnlijke ondervertegenwoordiging' van Afrika, één van de continenten die hem altijd steunt. Beide bonden hebben ongeveer evenveel leden, maar Afrika had afgelopen zomer slechts vijf WK-deelnemers en Europa dertien.

UEFA-voorzitter Michel Platini zei onlangs nog dat Europa juist meer WK-tickets verdiende, gezien het feit dat het continent bijvoorbeeld de laatste drie wereldkampioenen leverde. "Het Europese voetbal heeft bewezen dat het toonaangevend is", zei de Fransman. Afrika had zelfs nog nooit een land in de halve finales.

Lees meer over: WK 2014

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws