Twente heeft extra wapen voor Ajax: We hadden hem goed kunnen gebruiken

Twente heeft extra wapen voor Ajax: "We hadden hem goed kunnen gebruiken"

08-10-2014 09:58
3

FC Twente-trainer Alfred Schreuder kan over een week waarschijnlijk weer beschikken over een fitte Kasper Kusk. De zomeraanwinst kampte afgelopen maand met een knieblessure.

Kusk lijkt op tijd hersteld voor de topper tegen Ajax, dat volgende week zaterdag op bezoek komt. "Normaal gesproken is Kasper er tegen Ajax weer bij en dat zorgt voor een extra aanvallende keuzemogelijkheid", zegt Schreuder tegen Voetbal International. De trainer is daar blij mee. "Tegen AZ hadden we hem zondag bijvoorbeeld goed kunnen gebruiken, want toen zat Jesús Corona in de slotfase erdoorheen."

De 22-jarige Kusk liep zijn knieblessure op in de wedstrijd tegen Feyenoord. Bij afwezigheid van de Deen greep Corona zijn kans en daarnaast kan Schreuder ook nog beschikken over Ryo Miyaichi, Youness Mokhtar, Bilal Ould-Chikh en Shadrach Eghan. Renato Tapia is er tegen Ajax nog niet bij en dat geldt ook voor Felipe Gutiérrez.

De Chileen herstelt in eigen land van een zware knieblessure. Afgelopen week liet de middenvelder weten dat hij voor ligt op schema en in januari mogelijk alweer kan spelen, maar Schreuder tempert de verwachtingen. "Dit zegt vooral iets over de ongelooflijke drive die Felipe heeft. Hij is dermate gek van voetbal dat hij zó weer met pijn zou gaan spelen. We zullen Felipe moeten afremmen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie