België scoort er flink op los, Wales en Bosnië in evenwicht

10-10-2014 22:37

België heeft vrijdag de eerste wedstrijd in de EK-kwalificatie met speels gemak gewonnen. De Rode Duivels klopten Andorra in het Koning Boudewijnstadion in Brussel met liefst 6-0..

Divock Origi en Kevin De Bruyne waren de smaakmakers aan Belgische zijde. De Bruyne scoorde twee keer, beide keren was Origi daarbij betrokken. De spits van Lille versierde na een halfuur de strafschop waaruit De Bruyne de 1-0 maakte en was aangever bij 2-0. Nog voor rust maakte Nacer Chadli er 3-0 van, waarna Origi zijn sterke optreden vlak na rust met de 4-0 bekroonde.

Er kwam daarna nog geen einde aan het doelpuntenfestival. Tien minuten na de vierde treffer van de Belgen scoorde Dries Mertens zijn eerste. Niet veel later maakte de ex-PSV'er na een mooie dribbel met een venijnige knal in het hoekje het mooiste en laatste doelpunt van de avond.

Wales pakt koppositie
Wales gaat in groep B aan de leiding. De Britten kwamen voor eigen publiek echter niet verder dan 0-0 tegen Bosnië-Herzegovina. Wales was de jacht op een EK-ticket vorige maand begonnen met een uitzege op Andorra, terwijl Bosnië verrassend ten onder was gegaan tegen Cyprus.

De Cyprioten konden die goede start vrijdag geen vervolg geven. Israël was in Nicosia net te sterk: 1-2. Omer Damari en Tal Ben-Haim II scoorden voor rust, waarna Konstantinos Makridis in de tweede helft iets terugdeed. Een punt zat er echter niet meer in voor het thuisland.