Klaas-Jan Huntelaar heeft niet voor niets nummer 19 op zijn shirt staan
"Als je naar natuurlijk leiderschap kijkt, dan denk ik dat Robben meer een echte leider is"

"Klaas-Jan Huntelaar heeft niet voor niets nummer 19 op zijn shirt staan"

13-10-2014 06:31
24

Co Adriaanse nam het zondagavond tijdens de uitzending van Studio Voetbal op voor Robin van Persie. De aanvoerder van het Nederlands elftal kreeg een stortvloed aan kritiek over zich heen na zijn gebaar richting Klaas-Jan Huntelaar in het EK-kwalificatieduel met Kazachstan.

Huntelaar reageerde woedend toen Van Persie vanuit een lastige hoek koos om zelf het doel onder vuur te nemen, terwijl de spits van Schalke 04 zich in een betere positie bevond om het net te laten bollen. Van Persie op zijn beurt liet zich ook niet onbetuigd door Huntelaar met een handgebaar tot kalmte te maken. "De eerste reacties zijn begrijpelijk, de tweede en derde niet", buigt Co Adriaanse zich in het NOS-programma over het voorval.

"Huntelaar heeft niet voor niets nummer 19 op zijn shirt staan. Met zijn kwaliteiten heeft Van Persie al het recht om de bal op doel te schieten", aldus de clubloze trainer, die ook een kritische kanttekening plaatste bij het functioneren van Van Persie als aanvoerder van het Nederlands elftal. "Als je naar natuurlijk leiderschap kijkt, dan denk ik dat Arjen Robben meer een echte leider is."

"Zeker op dit moment, in zijn ontwikkeling als mens. Dat hebben we vooral op het WK gezien in noodsituaties. Dat Robben het woord nam en Louis van Gaal gewoon zweeg. In noodsituaties blijkt vaak dat andere mensen grotere leiderschapskwaliteiten hebben dan de gekozen of gestemde aanvoerder", stelt Adriaanse.

"Dit kan niet. Ik vind het erg overdreven. Het is echt haantjesgedrag", zegt FC Dordrecht-trainer Ernie Brandts over het voorval. Jan Mulder vond met name dat Huntelaar over de schreef ging. "Hij had hem er gewoon in moeten schieten. Een goede spits als Van Persie had Huntelaar moeten zien, maar ik denk dat hij hem niet gezien heeft. Huntelaar ging wel iets te ver, dat hij de aanvoerder zo voor schut zette", wordt Mulder geciteerd op de NOS-website.