FC Twente op volle oorlogssterkte voor 'klassiek titelduel' van 2011

FC Twente op volle oorlogssterkte voor 'klassiek titelduel' van 2011

14-10-2014 11:30
2

FC Twente hoeft er niet voor te vrezen dat het topscorer Luc Castaignos mist in het duel met Ajax, zaterdag in Enschede. De spits haakte geblesseerd af bij Jong Oranje, maar trainde dinsdag met de groep mee. Ook Kasper Kusk was er weer bij.

Castaignos is dit seizoen goed begonnen met vijf goals uit acht wedstrijden. Bij Jong Oranje liep hij afgelopen week echter een hamstringblessure op, waardoor de jeugdinternational de return tegen Jong Portugal moet missen. Castaignos keerde terug naar FC Twente, waar hij de groepstraining inmiddels hervat heeft. 

Vijf dagen voor de wedstrijd tegen Ajax is ruim genoeg om zaterdag te kunnen spelen. Het duel tussen de Amsterdammers en de Tukkers was enkele jaren geleden een echte topper. De twee ploegen streden onder meer rechtstreeks om de titel in 2011. Ajax won in eigen huis met 3-1 en onttroonde FC Twente als landskampioen. 

Coach Alfred Schreuder kon de laatste weken niet over Kasper Kusk beschikken. De Deen maakte in de oefenwedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf al wel zijn officieuze rentree. Ook Orlando Engelaar maakte minuten in dat duel. Op dit moment traint alleen belofte Renato Tapia nog apart van de groep. Felipe Gutiérrez is al langere tijd geblesseerd en keert voorlopig nog niet terug.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie