'Ik schoot de bal lomp uit frustratie weg, maar een schorsing is overdreven'

'Ik schoot de bal lomp uit frustratie weg, maar een schorsing is overdreven'

Gepubliceerd: maandag 20 oktober 2014 om 19:46ma 20-10-2014 om 19:46

Bram van Polen betreurt het dat hij na de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle een man in het publiek heeft verwond. De aanvoerder van de Zwollenaren schoot uit frustratie een bal weg.

Die bal kwam uitgerekend bij een oudere man op het hoofd. De man hield er een zware hersenschudding aan over. "Ik schoot de bal gewoon lomp uit frustratie weg. Dacht zelfs dat de bal het stadion uitging, maar toen zag ik de bal op het hoofd van die man belanden", zegt Van Polen in gesprek met RTV Oost.

"Toen ik bij terugkomst in Zwolle hoorde dat die man met de ambulance werd afgevoerd, schrok ik wel. Ik heb toen meteen contact gezocht met Go Ahead en mijn excuses aangeboden", vervolgt de rechtsback, die kan rekenen op de waarding van Edwin Lugt, voorzitter van Go Ahead Eagles. "Dat siert hem", zei hij.

De KNVB is inmiddels een onderzoek gestart naar het incident. "Begrijpelijk als je weet dat een supporter een hersenschudding heeft opgelopen. Maar ik zou het overdreven vinden als ik geschorst word. Ik hoop dat er beelden van zijn, dan kun je zien dat ik nooit de intentie had om de bal bewust in het publiek te schieten", besluit Van Polen, die in de IJsselderby met PEC Zwolle aan het kortste eind trok (3-2).

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws