Cruijff wijst op Ajax-jeugd: Wij hebben weer jongere spelers die veel beter zijn

Cruijff wijst op Ajax-jeugd: "Wij hebben weer jongere spelers die veel beter zijn"

21-10-2014 07:38
26

Ajax wilde het gat met de Europese top kleiner maken, maar ook dit jaar lijkt overwintering in de Champions League een bijna onmogelijke opgave. Het gat is niet kleiner geworden en na de start van de Fluwelen Revolutie blijft het aantal jeugdige talenten dat doorbreekt ook gering. Johan Cruijff geeft aan dat het over twee à drie jaar anders is qua talenten.

Cruijff kan zich ook niet helemaal vinden in de kritiek over de aansluiting bij de Europese top en het 'moeten overwinteren'. "Als je in een poule terechtkomt met FC Barcelona en Paris Saint-Germain, kun je niet zeggen dat je eerste wordt. Dan zeg je: laten we kijken of we geluk hebben en het kunnen doen. Als je de spelers bij die clubs ziet, lopen we daar ver achteraan. Maar wij hebben weer jongere spelers die veel beter zijn", zo zegt hij in gesprek met De Telegraaf.

Cruijff ziet het duel tussen FC Barcelona en Ajax als mooi meetmoment. "Zeker. Je speelt tegen de top van de wereld. Dus kun je het elftal bekijken, maar ook de spelers individueel. Ajax heeft jonge spelers, die fouten kunnen maken, maar ook kunnen verrassen. Maar ik vind Onder 19 een nog mooier meetmoment. Die jongens hebben met 6-1 van Paris Saint-Germain gewonnen en heel goed gevoetbald. Hoe staan we ervoor in die leeftijdsgroep? Zijn we stappen aan het maken?"

Volgens de legendarische nummer veertien gaat de Fluwelen Revolutie over twee à drie jaar 'uitbetalen'. "Nou, dat lijkt me wel. Al zul je altijd houden dat er een club met het grote geld komt als wij een goede speler hebben. Daar ontkom je niet aan. Wij geven de speler het advies: doe het wel of niet. Niet, als je er nog niet klaar voor bent. Maar dan komen de managers en is het toch vaak praten tegen de bierkaai. We proberen de spelers zo goed mogelijk te begeleiden", aldus Cruijff in gesprek met Telesport.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s