Spaanse steun: Ik zie Ajax zoals ik het kende: aanvallend en goed georganiseerd

Spaanse steun: "Ik zie Ajax zoals ik het kende: aanvallend en goed georganiseerd"

Ajax speelt dinsdagavond de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona. De Amsterdammers hebben in Gabri een Spaanse supporter op de tribune zitten. De voormalige profvoetballer draagt Ajax een warm hart toe.

Gabri speelde van 2006 tot 2010 bij Ajax en daarvoor jarenlang voor Barcelona. Het liefst had hij zijn carrière in Amsterdam afgesloten, bekent hij in gesprek met het Parool. ''Het had mij prachtig geleken als ik in mijn carrière maar voor twee clubs had gespeeld: Barcelona en Ajax'', zegt de 35-jarige oud-middenvelder. Hij kwam na zijn vertrek bij Ajax nog in actie voor Umm-Salal uit Qatar, FC Sion en Lausanne Sport (beiden Zwitserland).

Gabri kwam onder trainer Martin Jol niet meer aan spelen toe bij Ajax en vertrok op een gegeven moment. ''Jol had geen idee hoe hij wilde voetballen. De trainingen waren zonder plan en zijn omgang met spelers beviel me ook niet'', aldus Gabri, momenteel assistent-trainer bij Barcelona B. De Spanjaard kijkt wel met genoegen terug naar samenwerkingen die hij had met andere Nederlandse trainers. Namelijk Louis van Gaal, Frank Rijkaard en Henk ten Cate.

''Aanvallend voetbal, duidelijkheid en geloof in de spelers'', somt hij enkele wijsheden op. ''Van Gaal heeft de grootste invloed op mijn loopbaan gehad. Hij had veel vertrouwen in mij en liet me debuteren.'' Gabri ziet de intentie tot aanvallend voetbal ook terug bij het huidige Ajax. ''Ik zie Ajax zoals ik het kende: aanvallend en goed georganiseerd.'' Ajax is het Champions League-seizoen begonnen met twee gelijke spelen. Tegenstander Barcelona staat op de tweede plaats met drie punten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s