Wenger noteert opnieuw afwezige bij Arsenal en moet onervaren goalie inzetten
Ospina kan drie maanden niet in actie komen voor de Londenaren

Wenger noteert opnieuw afwezige bij Arsenal en moet onervaren goalie inzetten

21-10-2014 21:44

Arsenal-manager Arsène Wenger is opnieuw geconfronteerd met een tegenvaller. In de Champions League-wedstrijd tegen Anderlecht is eerste doelman Wojciech Szczesny wegens een schorsing niet inzetbaar en zijn stand-in David Ospina is door een dijbeenblessure zo'n drie maanden uit de roulatie.

Door de afwezigheid van beide keepers moet Emiliano Martinez aantreden op Belgische bodem. De 22-jarige sluitpost uit Argentinië staat sinds 2011 op de loonlijst bij de Londenaren en speelde sindsdien twee officiële wedstrijden. De pas zeventienjarige Ryan Huddart zal op de bank plaatsnemen voor het geval het noodlot een nieuwe wending krijgt.

Volgens Wenger betreft het een oude blessure. "In Nice had hij zijn eerste blessure, aan de knie, en ik denk dat hij te snel is teruggekomen. Zijn spieren zijn zwakker geworden door een gebrek aan belasting van de benen. Hij keerde ook geblesseerd terug van het WK en daarna moest hij na enkele maanden opeens weer opdraven. Dat komt hem nu duur te staan. We moeten voorzichtig met hem zijn."

Voor de Franse coach is dit een forse tegenslag. Laurent Koscielny (achillespees), Mesut Özil (knie), Yaya Sanogo (hamstring), Olivier Giroud (voet), Theo Walcott (knie) en Mathieu Debuchy (enkel) zijn immers ook al niet inzetbaar.