Robben denkt ook na monsterscore aan Oranje: Allemaal in de spiegel kijken
"We moeten met elkaar echt keihard werken en uit een ander vaatje tappen"

Robben denkt ook na monsterscore aan Oranje: "Allemaal in de spiegel kijken"

21-10-2014 23:26
5

Arjen Robben beleefde een fantastische avond met Bayern München door AS Roma met 1-7 te vernederen. Met twee doelpunten had de aanvaller een belangrijke bijdrage aan deze triomf, maar toch stond zijn gezicht na afloop niet louter vrolijk.

Robben werd na afloop geconfronteerd met de beslissing van de KNVB om bondscoach Guus Hiddink voorlopig aan boord te houden. "Je mag gerust weten dat het nog steeds in mijn hoofd speelt. Ik ben er mee bezig en denk er veel aan om een oplossing te verzinnen", vertelde de Oranje-international aan de NOS. "We moeten met elkaar echt keihard werken en uit een ander vaatje tappen. Als we op deze manier verder gaan, komt het niet goed."

Volgens de buitenspeler is het aanblijven van Hiddink de juiste beslissing. "Het gaat er uiteindelijk om dat we de boel goed oppakken en we moeten niet naar een trainer wijzen. We zijn oud en wijs genoeg, waren op het WK grote jongens en hebben daar een fantastische prestatie geleverd. Maar nu moeten we met elkaar niet gaan denken dat we goed zijn."

"We hebben gewoon niet de kwaliteit om lekker in de derde versnelling een wedstrijd te winnen. We moeten volle bak gaan. Er is nog veel werk aan de winkel, maar ik kijk er naar uit. We moeten gaan vechten en ook allemaal eens goed in de spiegel kijken", besloot Robben kritisch.