Feyenoord was kansloos bij Afellay: Terugkeren naar Nederland geen optie

Feyenoord was kansloos bij Afellay: "Terugkeren naar Nederland geen optie"

Gepubliceerd: woensdag 22 oktober 2014 om 08:46wo 22-10-2014 om 08:46

Ibrahim Afellay speelt dit seizoen zijn wedstrijden in de Super League in Griekenland. Als het aan Fred Rutten had gelegen was de voormalig PSV'er teruggekeerd naar de Eredivisie. Voor de international was dat geen optie, al is hij wel lovend over de Feyenoord-trainer.

Toen duidelijk werd dat FC Barcelona Afellay weer ging verhuren, kreeg Rutten hoop. "Ach, dat is verleden tijd", zegt Afellay in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Terugkeren naar Nederland was geen optie, Olympiakos was al snel heel serieus. Dan denk je ook niet meer over andere mogelijkheden na."

Afellay werkte eerder samen met Rutten. Hij is dan ook niet verbaasd dat hij Feyenoord, ondanks het vertrek van meerdere basisspelers, naar zijn hand heeft weten te zetten. "Die verbazing, daar snap ik dus echt helemaal niks van. Waar was die twijfel dan op gebaseerd? Fred Rutten heeft FC Twente op de kaart gezet. En hij heeft bij PSV fantastisch werk geleverd. In zijn periode als hoofdtrainer vertrok Danko Lazovic in de winterstop. Dat was nogal wat. Als die was gebleven..."

"Rutten is in alle opzichten een geweldige trainer", vervolgt Afellay zijn verhaal. "Dat men hier en daar verbaasd is dat hij resultaten boekt, begrijp ik totaal niet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws