Kazim is moeilijk te peilen, toch iemand van wie wel wat meer hadden verwacht

"Kazim is moeilijk te peilen, toch iemand van wie wel wat meer hadden verwacht"

Fuat Usta kreeg als voormalig assistent-trainer bij het nationale elftal van Turkije enkele keren met Colin Kazim-Richards te maken. De spits van Feyenoord wist bij zijn vorige werkgevers niet te overtuigen, maar heeft volgens Usta alles in huis om een goede afmaker te zijn.

"Echt een goeie gozer die zijn werk deed, nooit vervelend was, maar van wie we toch wel wat meer hadden verwacht. Hij is moeilijk te peilen. Colin is zo ontzettend sterk, zo groot ook, dat hij met die kwaliteiten alleen al geen problemen zou moeten hebben met verdedigers. Hij is ook redelijk snel, had goede acties, maar het kwam er nooit echt helemaal uit", vertelt Usta aan Voetbal International.

"Eigenlijk hebben we als technische staf steeds maar zitten wachten totdat Kazim zou exploderen. Het leek steeds of dat moment zou komen, maar helaas, het gebeurde maar niet", reageert de trainer. Fred Rutten is als eindverantwoordelijke bij Feyenoord erg content met Kazim. "Hij is een persoonlijkheid op en naast het veld. Die jonge gasten lopen allemaal met hem weg. Ik herken me niet in het beeld van een lastige jongen." 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s