Manager ontkent 'conflict' met oud-Ajacied: 'Ik moet beslissingen nemen'
Verdediger verwezen naar reservebank

Manager ontkent 'conflict' met oud-Ajacied: 'Ik moet beslissingen nemen'

22-10-2014 19:19
1

Jan Vertonghen was veelal zeker van een basisplaats bij zijn werkgever Tottenham Hotspur. Zaterdag moest hij van manager Mauricio Pochettino echter plaatsnemen op de reservebank in de wedstrijd tegen Manchester City. Deze beslissing zorgde voor veel speculatie in de Engelse media, maar volgens de trainer/coach is de voormalig Ajacied nog altijd een sleutelspeler binnen zijn selectie.

"Jan is een belangrijke speler voor ons. Er zijn veel geruchten en men plaatst onjuiste informatie, maar ik zit daar niet mee want ik lees dat allemaal niet. Ik weet dat spelers er soms wel last van hebben als er iets staat te lezen en als dat zo is kan men mij dat altijd laten weten", aldus de manager van Tottenham Hotspur tegenover Sky Sports.

Pochettino gaf tekst en uitleg over waarom hij er tegen City voor koos om Vertonghen niet te laten starten in de basis. "Na de wedstrijden tegen Arsenal en Southampton was er de pauze door de interlands die gespeeld moesten worden. Younes Kaboul en Federico Fazio bleven hier achter en ze maakten tijdens de training een zeer sterke en frisse indruk. Ik gaf ze daarom de kans om de eerstvolgende wedstrijd te spelen, dat heeft echter niets veranderd in de manier waarop ik naar Jan kijk."

Een vertrek van de Belgische verdediger is niet aan de orde. "Het is een sleutelspeler. Ik heb hem nog nooit horen zeggen dat hij zou willen vertrekken. Hij is tevreden bij Tottenham Hotspur, soms wil hij meer wedstrijden spelen, maar ik moet nu eenmaal beslissingen nemen. Hij is tevreden en ik ben tevreden met hem."