Kongolo wil leren in Europa: Kleine foutjes worden meteen afgestraft

Kongolo wil leren in Europa: "Kleine foutjes worden meteen afgestraft"

Gepubliceerd: woensdag 22 oktober 2014 om 19:52wo 22-10-2014 om 19:52

Terence Kongolo is weer hard op weg naar de vorm die hij had in de slotfase van het voorgaande seizoen. De WK-deelnemer gaat steeds beter spelen en wil in de komende Europese wedstrijden vooral veel leren om op deze wijze een completere speler te worden in het shirt van Feyenoord.

"Kleine foutjes worden meteen afgestraft. Dat betekent dat je toch scherper moet zijn. Zoiets gaat niet vanzelf, je zult het moeten leren. Ik merk wel dát je er als voetballer van leert, want die ervaringen neem je weer mee naar de Eredivisie en dan voel je dat je bent gegroeid", aldus Kongolo tegenover Voetbal International.

De jeugdige verdediger krijgt donderdagavond in en tegen Rijeka een nog minder ervaren collega naast zich te weten Matthew Steenvoorden. "Ik heb al met hem gesproken en verteld wat hij kan verwachten. Waar ik kan, zal ik hem zo goed mogelijk proberen te helpen."

Kongolo kende een stroeve start van de nieuwe competitie, dat verbaasde zijn trainer Fred Rutten echter niet. "Terence kwam terug van het WK en dat is toch een ervaring die veel kracht kost. Daarbij: hoeveel wedstrijden heeft deze jongen nou helemaal gespeeld in Feyenoord 1? Een stuk of twintig? En nu moet hij al leiding geven aan een andere jonge speler. Maar dat past ook wel in zijn ontwikkeling."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws