'Fergie' ontkent betrokkenheid bij ontslag Moyes: Wist niet wat ik moest zeggen

'Fergie' ontkent betrokkenheid bij ontslag Moyes: "Wist niet wat ik moest zeggen"

Gepubliceerd: donderdag 23 oktober 2014 om 14:38do 23-10-2014 om 14:38

Sir Alex Ferguson is niet verantwoordelijk voor het ontslag van David Moyes bij Manchester United. Dit zegt de Schotse ex-trainer in de nieuwe versie van zijn autobiografie. Het lage speltempo en niet Ferguson stond aan de basis van het ontslag.

Ferguson liet United onder zijn leiding aanvallender en met meer tempo voetballen dan Moyes, die conservatiever over het spelletje dacht. ''Het tempo daalde. We speelden bij United altijd in een hoog tempo omdat spelers dat gewend zijn. Als wij langzaam speelden, zei ik er in de rust iets van'', citeert Daily Mail een passage uit de autobiografie van Ferguson.

Er wordt gefluisterd dat Ferguson hoogstpersoonlijk verantwoordelijk was door de aanstelling en het ontslag van Moyes tien maanden later. De 72-jarige coach bestrijdt dat echter en geeft aan dat het een democratische beslissing was en dat er verschillende kandidaten zijn besproken. De beslissing om Moyes te ontslaan is uiteindelijk genomen zonder Ferguson daarvan op de hoogte te stellen.

Hij had wel zijn vermoedens na de 2-0 nederlaag van United bij Everton. ''David stuurde mij een sms en ik wist niet wat ik moest zeggen. Het was onzeker wat er zou gebeuren. Ik heb met directeur Ed Woodward gesproken en hoorde dat de er een beslissing was genomen.'' Moyes werd de volgende dag van zijn taken op Old Trafford ontheven.

Ook Louis van Gaal heeft Manchester United nog niet op de rit. De voormalige bondscoach van het Nederlands elftal staat zesde, met tien punten achterstand op koploper Chelsea. De Londenaren zijn komend weekeinde de tegenstander van United.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws