Arbiter Nijhuis in opspraak: 'poging tot zware mishandeling en chantage'

Arbiter Nijhuis in opspraak: 'poging tot zware mishandeling en chantage'

Gepubliceerd: vrijdag 24 oktober 2014 om 13:04vr 24-10-2014 om 13:04

Scheidsrechter Bas Nijhuis is in opspraak geraakt, doordat een 28-jarige vrouw vorige week aangifte tegen hem heeft gedaan. De Tukker heeft een aanklacht vanwege 'mishandeling en chantage' aan de broek hangen, melden diverse regionale en landelijke media.

De advocaat van de vrouw heeft het nieuws inmiddels bevestigd tegenover De Telegraaf. Nijhuis, die zondag op het programma staat om FC Utrecht - PSV te fluiten, had korte tijd een affaire met de vrouw. Ze zou in de woning van de arbiter zijn mishandeld, nadat zij de relatie beëindigde. Naar verluidt heeft de Enschedeër ook gedreigd om naaktfoto's van haar te openbaren.

Volgens raadsman Rob Oude Breuil, die het jammer vindt dat het is uitgelekt, gaat het om 'een poging tot zware mishandeling', citeert de ochtendkrant. De politie doet inmiddels onderzoek naar Nijhuis, maar wil niets mededelen. Nijhuis is vrijdagochtend door TC/Tubantia geconfronteerd met de aanklacht, maar kon door zijn werk niet direct een reactie geven.

Robert Speijdel, de advocaat van Nijhuis, laat weten dat de leidsman vrijdagmiddag met een verklaring komt. De twee willen de kwestie eerst met elkaar afstemmen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws