Strootman maakt alweer indruk in Rome: Hij moet nu vertrouwen opdoen
Oranje-international staat voor rentree na zware knieblessure

Strootman maakt alweer indruk in Rome: "Hij moet nu vertrouwen opdoen"

24-10-2014 16:20

Kevin Strootman is op de weg terug na een zware knieblessure. AS Roma-trainer Rudi Garcia zegt dat de middenvelder alleen nog wat zelfvertrouwen nodig heeft en wedstrijdfit moet worden.

Strootman liep de blessure op in de wedstrijd tegen Napoli in maart van dit jaar en keerde onlangs terug op het trainingsveld. Hij zou halverwege november weer bij de selectie kunnen aansluiten. ''We doen alles wat we kunnen om de geblesseerde spelers terug te krijgen'', wordt trainer Garcia geciteerd. ''Kevin herstelt fysiek gezien goed en doet al mee aan trainingspartijen. Het was een zware blessure en hij moet nu vertrouwen opdoen'', doelt Garcia op het feit dat de international van Oranje nog niet zo wendbaar is.

Garcia wijt de keiharde nederlaag in eigen huis in de Champions League-wedstrijd tegen Bayern München (1-7) niet aan het missen van Strootman en de eveneens geblesseerde Douglas Maicon. ''We speelden met spelers die moe waren en net terugkeerden van blessures. Maar ik ben niet iemand die huilt omdat hij spelers mist, dat zou een grote fout zijn. De wedstrijden ervoor hadden we die problemen ook en toen wonnen we gewoon.''

AS Roma is de competitie goed begonnen en staat na zeven speelronden met achttien punten op de tweede plaats in de Serie A. Juventus is de nog ongeslagen koploper met negentien punten.