'FC Groningen hoeft in de winter niet aan te kloppen voor Iraanse uitblinker'

'FC Groningen hoeft in de winter niet aan te kloppen voor Iraanse uitblinker'

Gepubliceerd: vrijdag 24 oktober 2014 om 16:23vr 24-10-2014 om 16:23

FC Groningen had in de zomer graag Alireza Jahanbakhsh willen contracteren, maar tot een transfer kwam het niet. De Iraniër was te duur voor de club uit het noorden, die weigerde dubbele kosten te maken: naast een transfersom zou de aanvaller, van buiten de EU, een hoog salaris moeten krijgen.

NEC poogt de sterspeler mogelijk in de winterstop te verkopen. Als het aan Jahanbakhsh ligt, blijft hij echter langer in Nijmegen. "Ik weet echt niet wat er gaat gebeuren. Ik heb het uitstekend naar mijn zin bij NEC. Ik wil hier graag kampioen worden", zegt hij tegenover Omroep Gelderland. De kans dat de Nijmegenaren in de Jupiler League met de titel aan de haal gaan, is reëel. De ploeg staat momenteel bovenaan de ranglijst.

In de eerste periode won Jahanbakhsh bovendien de Bronzen Stier, de prijs voor de beste speler van de betreffende periode. "Dat is mooi, maar ik zie het meer als een compliment voor het team. Het gaat bij ons niet over individuele spelers. Ik heb die prijs ook geen speciale plek gegeven, want ik ga ervan uit dat we nog veel meer gaan winnen", spreekt de international politiek correcte taal. 

Jahanbakhsh drukt zijn sterke spel ook uit in cijfers. De Iraniër gaf dit seizoen al negen assists. "Ik zeg altijd tegen mijn medespelers dat ze mij de bal moeten vragen als ze er beter voor staan. Ik geef graag een assist, ik ben zeker niet zelfzuchtig", besluit hij in gesprek met de regio-omroep.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws